Zelenski a decis: NU va negocia cu Putin. Ucraina va ataca în teritoriile anexate de Rusia

Oamenii lui Volodimir Zelenski au primit un ordin pe care-l vor respecta: vor ataca în teritoriile pe care Vladimir Putin le-a anunțat anexate la Federația Rusă. 

01 oct. 2022, 22:48
Zelenski a decis: NU va negocia cu Putin. Ucraina va ataca în teritoriile anexate de Rusia

Sâmbătă, 1 octombrie, Mihailo Podoliak, consilier prezidențial al lui Volodimir Zelenski, a anunțat că Ucraina nu se va pune la masa negocierilor cu Vladimir Putin și camarila sa de la Moscova, pentru a pune punct războiului.

Oficialul de la Kiev a exprimat public poziția oficială a Ucrainei pe Twitter:

„Să concluzionăm:

1. Nu are rost să negociezi cu cei care „calcă pe cadavre” — Putin şi anturajul său. Preţul cuvintelor lor are o valoare negativă.

2. Sunt posibile negocieri, dar cu noul preşedinte al Rusiei. Care va evalua realitatea mai adecvat”, a scris Podoliak pe Twitter.

Cu o zi înainte, Volodimir Zelenski a anunţat că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere. Reacția a venit imediat după ce liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să capituleze.

„Țarul de la Kremlin” a îndemnat vineri Ucraina „să înceteze imediat” ostilităţile şi să „revină la masa negocierilor”.

Zelenski i-a răspuns că „Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”. Mai mult, președintele ucrainean a depus o cerere de aderare „accelerată” la NATO.

 

Ucraina va fi apărată de NATO, în continuare

 

După ce Vladimir Putin a anunțat oficial anexarea teritoriilor pro-ruse din Ucraina la Federația Rusă, Mircea Geoană, numărul 2 de la vârful NATO, a transmis un mesaj tăios liderului de la Kremlin.

„(…) Acţiunile preşedintelui Putin în aceste zile însă marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei şi împotriva Vestului democratic. O retorică politică periculoasă, pe care o condamnăm cu tărie”, a afirmat secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice într-un mesaj postat pe Facebook.