Asasinul de la Perla rămâne în arest încă 30 de zile

Gheorghe Vlădan va sta în arest încă 30 de zile, Tribunalul Bucureşti admiţând, vineri, cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele acestuia în 6 martie, în dosarul în care este acuzat că şi-a împuşcat mortal soţia şi o colegă a acesteia, într-un coafor din Capitală.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 09:53
Asasinul de la Perla rămâne în arest încă 30 de zile

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Tribunalului Bucureşti prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Gheorghe Vlădan, informează Mediafax.

Raţiunea prelungirii arestării preventive rezidă din necesitatea administrării următoarelor mijloace de probă. „Obţinerea relaţiilor necesare referitoare la conturile bancare şi alte bunuri imobile ale inculpatului în vederea luării tuturor măsurilor asiguratorii necesare reparării pagubei produse prin infracţiune; obţinerea rapoartelor medico-legale referitoare la constatări medico-legale (traumatologie) privind părţile vătămate; realizarea constatării tehnico-ştiinţifice complexe în urma căruia specialiştii urmează să stabilească succesiunea focurilor de armă trase în direcţia victimelor; timpul scurs între fiecare foc de armă; distanţa de la care s-a tras; direcţia de tragere”, arăta Parchetul instanţei supreme.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică, Gheorghe Vlădan „are discernământul păstrat în raport cu faptele pentru care este cercetat”. Vlădan Gheorghe a fost arestat pentru 29 de zile în 6 martie, fiind acuzat de omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, după ce a împuşcat mortal două persoane şi a rănit alte şase, într-un coafor din complexul Perla.

Înaintea atacului armat din 5 martie, Gheorghe Vlădan a consumat alcool, medicii legişti stabilind că acesta avea în acea zi, în jurul orei 22.50, la mai bine de cinci ore de la comiterea crimelor, o alcoolemie de 0,25 grame la mie.