Asasinul din Italia care a omorât o româncă, eliberat din închisoare, deși fugise de la locul accidentului

Asasinul din Italia care a omorât o româncă a fost eliberat din închisoare. Judecătorul de Cameră Preliminară (Gip) al Tribunalului din Cassino, Alessandra Casinelli, a anulat arestarea bărbatului în vârstă de 44 de ani care a călcat-o și ucis-o pe artista română Diana Maria Zaharia, în vârstă de 22 de ani.  

04 oct. 2022, 21:17
Asasinul din Italia care a omorât o româncă, eliberat din închisoare, deși fugise de la locul accidentului

Asasinul din Italia care a omorât o româncă, eliberat din închisoare. El a fost arestat după ce a fugit de la locul accidentului petrecut pe o stradă din Cassino, în urmă cu aproape trei săptămâni.

Carabinierii de la Compania Cassino și de la stația Sant’Elia Fiumerapido au reușit să dea de urma acestuia după aproape douăzeci de zile de investigații, grație unei serii de elemente și a camerelor de supraveghere video amplasate de-a lungul șoselei.

Arestarea muncitorului de la fabrica Stellatins a avut loc după trei săptămâni de investigații foarte atente ale carabinierilor companiei Cassino, care la 30 septembrie l-au reținut pe bărbatul de 44 de ani, care și-a recunoscut responsabilitatea și a fost plasat în arest la domiciliu sub acuzația de „omucidere rutieră”.

Citeşte şi: O româncă a născut pe o autostradă din Italia. Care este starea de sănătate a femeii și a gemenilor săi

Asasinul din Italia care a omorât o româncă, eliberat din închisoare

Decizia neașteptată a Judecătorului de Cameră Preliminară a anulat ordinul de reținere și i-a redat libertatea bărbatului. Suspectul este apărat de avocatul Emilio Roncone.

De asemenea, el a reconstituit dinamica accidentului care a dus la moartea Dianei Zaharie, tânăra artistă româncă, care a fost ucisă pe autostrada Cassino-Atina pe 12 septembrie.

Bărbatul a povestit că nu a putut evita impactul cu tânăra și a fugit panicat. El nu a explicat de ce nu s-a predat nici în orele următoare. Magistratul Emanuele De Franco a stabilit ca acesta să rămână în arest la domiciliu până la proces, scrie stiridiaspora.ro.

Ancheta carabinierilor de la compania Cassino a fost îndreptată imediat împotriva navetiștilor care parcurg zilnic drumul respectiv pentru a ajunge la fabricile din zonă, care se deschid în zorii zilei.