El e Claudiu Stănășel, românul care ar putea ajunge în noul guvern din Italia. „Avem nevoie de o țară puternică care să schimbe ceea ce se întâmplă în Europa”

Un român e la doar un pas să ajungă în noul guvern din Italia. Claudiu Stănășel a povestit cum a reușit să se implice în formarea noului guvern de la Roma.

03 oct. 2022, 08:47
El e Claudiu Stănășel, românul care ar putea ajunge în noul guvern din Italia. „Avem nevoie de o țară puternică care să schimbe ceea ce se întâmplă în Europa”

Claudiu Stănășel are 28 de ani și a reușit să obțină, în urma votului cetățenilor din Italia, funcția de vicepreședinte al Consiliului Local din orașul cu 200.000 de locuitori, în care locuiește, are șanse să facă parte din noul guvern al Italiei.

Românul a explicat ce modificări vrea să implementeze la nivelul guvernului din Italia.

„În Italia, în sfârșit a câștigat coaliția care a spus adevărul cetățenilor din Italia. Eu sunt foarte fericit pentru că munca pe care am desfășurat-o în acești trei ani printre oameni, alături de oameni, pentru a le spune adevărul, pentru a le spune un program politic diferit, o viziune diferită a funcționat și sunt mândru să pot spune că acum este în plan o schimbare foarte mare.

Am muncit în mai multe domenii în acești ani, dar ceea ce este cel mai important este că în momentul de față avem nevoie de un guvern puternic, o țară puternică care să schimbe ceea ce se întâmplă în Europa și mă refer la situația care și România o traversează, referitor la prețul gazului.

Se vorbește de prea mult timp în Europa pentru o limită a prețului gazului, dar observ că multe țări au spus nu, mă refer la Germania, mă refer la Olanda, țării în care nu au loc manifestații pentru că nu au niciun interes. Ei au un preț mai mic.

Noi, Italia și mai ales România, avem o situație în care avem nevoie de un plan internațional care să spună gata, pentru că pentru că avem nevoie de a ajuta cetățenii români și cetățenii italieni”, a declarat Claudiu Stănășel pentru Antena 3.

Citește și Cine este Sebastian Burduja, noul ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu

Citește și Marcel Ciolacu, mesaj pentru pensionari: „Traversăm o perioadă grea, dar prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați”