Asasinul Konstantinos Passaris ar putea fi eliberat deşi a fost condamnat pe viaţă

Konstantinos Passaris, care a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce, în anul 2001, a omorât doi oameni în București, într-o casă de schimb valutar, vrea să fie eliberat. El a depus o cerere în acest sens, iar aceasta se va judeca în 7 septembrie.

01 sept. 2021, 13:43
Asasinul Konstantinos Passaris ar putea fi eliberat deşi a fost condamnat pe viaţă

Konstantinos Passaris a solicitat, recent, să fie pus în libertate, invocând faptul că a executat deja 20 de ani de închisoare și că, potrivit Codului Penal, deși este condamnat la închisoare pe viață, după 20 de ani are dreptul să ceară eliberarea, potrivit spynews.ro. Cererea a fost înregistrată în urmă cu două zile, iar primul termen va avea loc pe 7 septembrie.

Citeşte şi: Plângere penală împotriva lui Robert Negoiţă pentru abuz în serviciu

Potrivit Codului Penal, o persoană condamnată pe viaţă poate fi eliberată condiţionat dacă aceasta a executat efectiv 20 de ani de închisoare, a avut o bună conduită pe toată durata executării pedepsei, a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească şi dacă instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Passaris a mai încercat şi anul trecut să iasă din închisoare, dar judecătorii i-au respins cererea.

Konstantinos Passaris, supranumit şi ”Fiara din Balcani”, a fost condamnat, în iulie 2003, în România, la detenţie pe viaţă după ce a ucis doi oameni într-o casă de schimb valutar din Bucureşti.

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, Passaris şi o româncă au intrat în casa de schimb valutar şi de amanet ”Le Petit Bijou”, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Bucureşti. Cei doi angajaţi aflaţi în acel moment în sediu au fost împuşcati în cap. După ce i-au ucis pe cei doi bărbaţi, Passaris a fugit cu toţi banii găsiţi în casa de schimb valutar – 567 de milioane de lei vechi.

Chiar dacă va fi eliberat din Penitenciarul Gherla, Konstantinos Passaris va fi extrădat în Grecia, unde era căutat prin Interpol din iunie 2001, pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă.

Citeşte şi: Konstantinos Passaris, anunţ şocant din spatele gratiilor. Autorităţile române sunt în ALERTĂ MAXIMĂ