Konstantinos Passaris, anunţ şocant din spatele gratiilor. Autorităţile române sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Konstantinos Passaris, condamnat la închisoare pe viață, a cerut liberarea condiționată. Criminalul a deschis procesul la scurt timp după ce o instanță a decis extrădarea sa în Grecia, pentru punerea în aplicare a mai multor mandate arestare.

08 sept. 2020, 09:46
Konstantinos Passaris, anunţ şocant din spatele gratiilor. Autorităţile române sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Konstantinos Passaris, zis „Fiara din Balcani”, este cu un pas în afara pușcăriei, după ce a depus o cerere de liberare condiționată, susținând, cu probe, că îndeplinește toate condițiile pentru a fi lăsat liber printre oameni.

Cel mai temut criminal aflat în închisorile româneşti va fi extrădat. Povestea terifiantă a celui supranumit „Fiara din Balcani”

Conform legii, liberarea condiționată în cazul pedepsei la închisoare pe viață – așa cum este cazul lui Passaris – poate fi dispusă, dacă: persoana condamnată a executat efectiv 20 de ani de închisoare; a avut o bună conduită pe toată durata executării pedepsei; a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească; instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Și, cum criminalul s-a pocăit în cei aproape 20 de ani de temniță și a participat la activitățile culturale organizate în penitenciar, are toate șansele să părăsească pușcăria în viitorul apropiat. Totuși, în momentul în care i se va aproba liberarea condiționată, va intra în vigoare un nou mandat de arestare. Recent, Curtea de Apel Timișoara a decis ca asasinul să fie trimis în țara natală, însă cu o condiție: să-și ispășească înainte de extrădare pedeapsa primită în România.

„Dispune amânarea predării până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei, la termen. Dispune arestarea persoanei solicitate Passaris Konstantinos, în prezent persoană privată de libertate în Penitenciarul Arad, pe o perioada de 30 zile, în vederea predării şi emiterea mandatului de arestare, acesta urmând să fie pus în executare la data încetării motivelor care au justificat amânarea”, au decis magistrații Curții de Apel Timișoara.

Astfel, noul mandat de arestare va intra în vigoare în momentul în care instanța va dispune liberarea condiționată.

Konstantinos Passaris refuză despăgubirile acordate de statul român. CEDO i-a dat dreptate, dar asasinul vrea mai mulţi bani

Konstantinos Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce, în 2001, a omorât doi oameni în București, într-o casă de schimb valutar, când a furat din casa de marcat suma de 567 de milioane de lei vechi.