Asasinul turistei japoneze rămâne în arest

Bărbatul arestat pentru uciderea tinerei japoneze a ajuns vineri în faţa judecătorilor. Aceştia au hotărât ca tânărul să rămână în arest. Tânărul este suspect şi în alte cinci cazuri de omor, tâlhărie şi viol. Anchetatorii verifică acum toate probele strânse, pentru a vedea dacă individul este, de fapt, un criminal în serie.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 06:49
Asasinul turistei japoneze rămâne în arest

Judecătorii au hotărât ca tânărul din Baloteşti să nu fie cercetat în libertate. Vlad Nicolae nu a reuşit să-i convingă pe anchetatori de nevionvăţia sa. El a declarat că nu a fost ultimul la faţa locului şi că vinovat ar fi taximetristul care i-a dus la marginea pădurii de la Corbeanca. Acesta a picat şi testul poligraf.

Anchetatorii au descoperit mai multe cauze cu autor necunoscut, în care tinere au fost tâlhărite şi violate în propriile case. Una dintre ele a fost ucisă, în acelaşi mod ca turista japoneză. Procurorii vor sa confirme, acum, dacă suspectul prins este vinovat şi de celelalte atrocităţi.

Bărbatul arestat neagă, însă, că ar fi comis vreo crimă. Are de 26 de ani şi locuieşte în oraşul Baloteşti, aproape de zona unde s-au produs crimele şi tâlhăriile. Familiei sale îi este greu să creadă că tânărul ar fi capabil de asemenea fapte.

Anchetatorii au strâns însă destul de multe probe. Este vorba de trei cazuri de tâlhărie şi încă două de viol, urmate de crimă. Tânărul era anchetat în cinci dosare diferite fără ca procurorii să ştie că este vorba de aceeaşi persoană.

IGPR nu a avut bani să facă acel test ADN într-unul dintre cazuri. E vorba de o tâlhărie în care una dintre victime l-a recunoscut.

Suspectul a fost arestat preventiv, dar a făcut recurs. Curtea de Apel Bucureşti decide vineri dacă tânărul rămâne după gratii. El va fi supus şi unei expertize psihiatrice.