Ascultă aici Top 10 colinde pe care nu le ştiai, sunt absolut dumnezeieşti! Corul Patriarhiei îţi va face pielea de găină! O să uiţi total de Hruşcă şi Fuego! Să aveţi un Crăciun Fericit!

Ascultă aici Top 10 colinde pe care nu le ştiai. Una dintre cele mai mari bucurii ale Crăciunului este să ascultăm colinde, să primim colindătorii, sau chiar să mergem noi înşine la colindat. Corul Patriarhiei îţi va face pielea de găină.

24 dec. 2021, 11:10
Ascultă aici Top 10 colinde pe care nu le ştiai, sunt absolut dumnezeieşti! Corul Patriarhiei îţi va face pielea de găină! O să uiţi total de Hruşcă şi Fuego! Să aveţi un Crăciun Fericit!
Top 10 colinde pe care nu le ştiai. Corul Patriarhiei îţi va face pielea de găină

Ascultă aici Top 10 colinde pe care nu le ştiai. Perioada colindelor este una dintre cele mai frumoase tradiţii respectate şi păstrate de credincioşi. Colindătorii duc din casă în casă vestea naşterii lui Iisus în ieslea din Betleem.

În tradiţia Bisericii există mai multe opinii referitoare la momentul în care începe perioada colindatului. Din data de 14 noiembrie, creştinii ortodocşi au intrat în Postul Crăciunului sau Naşterii Domnului, post care se termină pe data de 14 decembrie.

Citeşte şi: Fuego destramă mitul sărbătorilor: „N-am împodobit bradul niciodată, nu cânt colinde”

Ascultă aici Top 10 colinde pe care nu le ştiai, sunt absolut dumnezeieşti

Grupul psaltic TRONOS al Catedralei patriarhale este unul dintre cele mai cunoscute grupuri psaltice de la noi din ţară. Numele aminteşte de una din cetele îngereşti, numită „Tronuri” şi i-a fost atribuit în anul 2007 de PF Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sub conducerea dirijorului şi fondatorului său, părintele Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei patriarhale, grupul a susţinut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale şi biserici din ţară şi străinătate.

Alcătuit în anul 1997 din psalţii Catedralei patriarhale din Bucureşti, cei care au constituit la început nucleul, Grupul a atras în timp preoţi, diaconi, studenţi şi elevi teologi, dar şi iubitori de muzică bizantină din alte domenii.

Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul psaltic TRONOS este unul dintre cele mai apreciate din România. Pe lângă activitatea liturgică şi misionară este implicat în dezvoltarea şi promovarea muzicii bizantine pe teritoriul ţării noastre, prin emulaţia ce a produs-o în rândul tinerilor şi grupurilor de muzică bizantină de la noi.