Asesoft Ploieşti, victorie SENZAŢIONALĂ în Eurocup. A câştigat pe terenul deţinătoarei trofeului

Asesoft Ploieşti, campioana României la baschet masculin, a obţinut prima victorie în Top 32 al Eurocup, câştigând cu 92-87 pe terenul Valenciei, formaţie venită din Euroligă.

21 ian. 2015, 21:51
Asesoft Ploieşti, victorie SENZAŢIONALĂ în Eurocup. A câştigat pe terenul deţinătoarei trofeului

Asesoft Ploieşti a obţinut miercuri seara o victorie spectaculoasă pe terenul Valenciei, succesul fiind cu atît mai important cu cât ibericii sunt deţinătorii EuroCup. Meciul Valencia – Asesoft a contat pentru etapa a 3-a în faza a 2-a, iar ploieştenii veneau după două înfrângeri.

Scorul final a fost 92-87 pentru Asesoft, formaţie care a avut iniţiativa pe aproape întreaga durată a întâlnirii, conducând inclusiv la pauză, scor 47-41.

Antrenorul ploieştenilor, Vladimir Arnautovic, a început partida cu Runkauskas la poziţia 1, Mohammed și Flowers pe extreme, respectiv Hayes şi Lee sub panou. De notat că acesta a fost primul meci al Asesoftului fără Dee Brown în actuala ediţie EuroCup, americanul transferându-se în Bulgaria, la Lukoil Academic Sofia.

Alhaji Mohammed a fost cel mai bun jucător al partidei, cu 20 de puncte, 7 pase decisive şi 4 recuperări. Runkauskas a reuşit 22 de puncte, iar Jarvis Hayes 19.

Următorul meci al ploieştenilor este programat pe 28 ianuarie, de la ora 19.30, acasă, cu Valencia.