Asfaltul, mai important decât viaţa oamenilor în Drobeta Turnu-Severin

La Drobeta Turnu-Severin autorităţile refuză să pună limitatoare de viteză fiindcă nu vor să găurească şoseaua, deşi, în mai puţin de o lună, un om a murit şi alţi trei au fost răniţi după ce au fost loviţi chiar pe trecerea de pietoni, transmite România TV.

RomaniaTV.net
02 dec. 2013, 13:03
Asfaltul, mai important decât viaţa oamenilor în Drobeta Turnu-Severin

Accidentele pe trecerea de pietoni sunt la ordinea zilei în Drobeta Turnu Severin. Doar în ultima lună, trei oameni au ajuns la spital iar un elev de 15 ani a murit, după ce au fost loviţi violent, chiar pe trecerea de pietoni.

Consiliul Local a aprobat montarea limitatoarelor de viteză în zona trecerilor de pietoni. Decizia n-a fost pusă în practică pentru că primarul refuză să strice şoseaua proaspăt renovată.

„Ne spun, domnule, străzile doar ce le-am terminat şi nu putem să găurim, să intervenim în asfalt”, a declarat consilierul local Alin Budulan, nemulţumit că primarul nu a pus în aplicare decizia consilierilor.

În schimb, viceprimarul Romului Vâlcu susţine că primăria nu poate deteriora asfaltul pus din finanţări europene. „Străzile au fost asfaltate cu fonduri europene. Dacă am monta aceste cocoaşe, ar trebui să găurim asfaltul în toate straturile”, spune Vâlcu.

Până la luarea unei decizii, pietonilor nu le rămâne decât să se ferească de şoferii care ignoră trecerile.