Ashleigh Barty a câştigat Turneul Campionelor. Cu câţi bani pleacă acasă

Ashleigh Barty a câştigat duminică Turneul Campioanelor ediţia 2019. Australianca a învinsă în finală pe ucraineanca Elina Svitolina, scos 6 - 4, 6 - 3.

RomaniaTV.net
03 nov. 2019, 13:08
Ashleigh Barty a câştigat Turneul Campionelor. Cu câţi bani pleacă acasă

Ashleigh Barty va primi pentru prestaţia sa la Turneul Campioanelor 4,2 milioane de dolari, cel mai mare premiu din istoria tenisului.

După Turneul Campioanelor, Barty va primi 1.375 de puncte WTA şi va încheia anul pe prima poziţie mondială, cu un avantaj de aproape 2.000 de puncte faţă de ocupanta locului 2, Karolina Plsikova. 

Elina Svitolina va primi 2,4 milioane de dolari şi 1.080 de puncte WTA, care o vor aduce pe locul 6 WTA în clasamentul care va fi anunţat luni. 

Şi Simona Halep urcă o poziţie în clasamentul WTA până pe locul 4, după Naomi Osaka. Halep face rocadă cu Bianca Andreescu, cea care de luni va ocupa locul 5. 

Tot astăzi, perechea Kristina Mladenovic-Timea Babos a câştigat proba de dublu a Turneului Campioanelor la tenis, pentru al doilea an consecutiv, învingând în finală, cu 6-1, 6-3, cuplul compus din cehoaica Barbora Strycova şi taiwaneza Su-Wei Hsieh.