Asigurare obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice. Anunţul făcut de ASF: „Este un an de tranziţie”

Asigurare obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice. În România, va fi impusă prin legislaţie obligația de asigurare și de acoperire a daunelor produse de trotinetele electrice şi de bicicletele electrice.

28 ian. 2022, 23:05
Asigurare obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice. Anunţul făcut de ASF: „Este un an de tranziţie”
Asigurare obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice

Asigurare obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice. Autorităţile trebuie să transpună în legislaţia naţională prevederile Directivei 2021/2118 a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi.

Citeşte şi: COD RUTIER 2021. Trotinetele electrice nu au voie pe trotuar şi pe zăpadă. Conducătorii lor, verificaţi cu etilotest

Asigurare obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice

Întâi se modifică legislaţia primară, iar schimbările sunt aprobate în Parlament, iar apoi ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare a noii legi cu respectivele modificări.

Practic, va fi o modificată legislaţia primară care guvernează piaţa RCA. Nu a fost încă stabilită data la care aceste modificări vor intra în vigoare.

În ceea ce privește piața RCA și atribuțiile de reglementare ale ASF, anul 2022 este un an de tranziție, an în care instituția noastră va fi implicată în transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118 a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi.

Această nouă directivă apărută la sfârșitul anului trecut aduce o serie de modificări asupra cadrului general european ce privește asigurarea RCA, prevederile acesteia făcând obiectul discuțiilor purtate de Comisia Europeană cu reprezentanții statelor membre prin intermediul Consiliului și Parlamentului European, începând cu anul 2018„, a declarat pentru Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului Asigurări, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pentru Ziare.com.