Primul oraş din România care vrea să interzică trotinetele electrice: „Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înţelege le vom confisca trotinetele!”

Interzicerea circulaţiei trotinetelor electrice în zonele exclusiv pietonale şi de promenadă din oraşul Drobeta Turnu severin va fi decisă într-o şedinţă programată pentru vineri, 30 iulie.

27 iul. 2021, 09:11
Primul oraş din România care vrea să interzică trotinetele electrice: „Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înţelege le vom confisca trotinetele!”

Primul oraş din România care vrea să interzică trotinetele electrice. Anunţul l-a făcut chiar edilul oraşului. MMarius Screciu spune că în ultima perioadă, au existat foarte multe sesizări din partea locuitorilor care se plâng că tinerii care folosesc trotinetele electrice nu respectă deloc regulile de deplasare, conduc cu viteză şi au fost dese situaţiile în care au lovit trecătorii.

Primul oraş din România care vrea să interzică trotinetele electrice. Anunţul făcut de edilul oraşului

„Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranţa noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor şi copiilor care se feresc cu greu din faţa tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condiţiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înţelege le vom confisca trotinetele”, a explicat primarul.

Un nou fenomen în Capitală: trotinete electrice vandalizate sau pur și simplu aruncate în apă. Companiile care închiriază au scos până acum zeci de trotinete din Herăstrău sau din râul Dâmbovița. Mai mult, unele nu sunt recuperate niciodată: cei care le folosesc le distrug sistemele GPS, le vopsesc și le vând pe internet sub branduri proprii.

Tinerii din imaginile de mai sus s-au filmat în momentul în care unul dintre ei aruncă o trotinetă în râul Dâmbovița. Nu este un caz singular, se plâng companiile care închiriază mijloacele de transport.

Citeşte şi: Sfârşit tragic pentru un dascăl din Buzău. A murit după ce a fost lovit de o trotinetă electrică. Anunţul pe care autorităţile l-a făcut
Adrian Daniel – manager companie: Chiar în lacul Herăstrau, aici, în parc, se vedeau de pe margine, se vedeau trotinetele pur și simplu în apă. Pe un tânăr, minor, l-am surprins exact când arunca trotineta în apă.

Iar cele care nu sunt aruncate în apă sunt ori distruse, ori furate. Multe trotinete nu au mai fost găsite niciodată, după ce hoții le-au dezactivat sistemele GPS.

Vandalizarea trotinetelor electrice pare a fi un fenomen și în alte țări. În orasul Lyon, într-o singură zi, voluntarii au scos din râul Ron 100 de trotinete electrice.

Citeşte şi: Accident cu trotineta electrică în Bucureşti surprins de camerele de supraveghere VIDEO