Asigurare RCA mai ieftină timp de 3 ani pentru anumiți șoferi chiar dacă schimbă mașina

Şoferii disciplinaţi îşi vor putea păstra bonificaţia bonus-malus timp de 3 ani de la încheierea ultimei poliţe de asigurare RCA, chiar dacă îşi schimbă maşina, potrivit unei iniţiative legislative a senatorului USR Cristi Berea.

08 mai 2023, 13:33
Asigurare RCA mai ieftină timp de 3 ani pentru anumiți șoferi chiar dacă schimbă mașina
Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni a fost pus în dezbatere publică

Anumiți șoferi din România vor putea beneficia de asigurare RCA mai ieftină timp de 3 ani chiar dacă își schimbă mașina. Măsura este prevăzută într-un proiect legislativ al senatorului USR Cristi Berea.

Citește și: Taxele și impozitele locale se majorează de anul viitor. Plătim mai mult pentru casă, mașină sau loc de parcare

„Sistemul bonus-malus este un mecanism prin care şoferii prudenţi şi disciplinaţi primesc o reducere de preţ pentru asigurarea RCA. Raţiunea acordării acestui beneficiu nu are legătură cu autovehiculul deţinut, ci cu aptitudinile de a şofa şi cu prudenţa în trafic. Astfel, acesta nu ar trebui retras în momentul în care se schimbă vehiculul. Un şofer este disciplinat, atent şi precaut indiferent de maşina pe care o conduce, iar comportamentul responsabil trebuie încurajat şi răsplătit”, a declarat senatorul USR Cristi Berea, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Semnul de circulație nou introdus în Codul Rutier care îi încurcă pe șoferi. Ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești

Pe baza bonificaţiilor oferite prin acest mecanism, şoferii prudenţi vor putea beneficia astfel de preţuri mai mici la asigurarea RCA, timp de 3 ani, susţine USR.

În prezent, bonificaţia obţinută de şoferi prin sistemul bonus-malus este anulată în momentul în care îşi schimbă autovehiculul.