Asigurarea RCA se scumpeşte. Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie

Asigurarea RCA se scumpeşte. Preşedintele ASF a anunţat că decontarea directă ar putea deveni obligatorie la cumpărarea poliţei RCA.

21 ian. 2021, 12:05
Asigurarea RCA se scumpeşte. Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie
Asigurarea RCA se scumpeşte. Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie

Asigurarea RCA se scumpeşte. Clauza de decontare directă ar putea deveni obli­ga­torie la achiziţionarea poliţei RCA, acest lucru urmând să re­ducă numărul nemulţumirilor, reclamaţiilor, petiţiilor din piaţă şi să contribuie la creşterea gradului de conştien­ti­zare a rolului poliţei de asigurare RCA, potrivit Mediafax.

Asigurarea RCA se scumpeşte. Anunţul făcut se şeful ASF

Citeşte şi Asigurarea RCA, modificări în 2021. Şoferii ar putea să-şi deconteze daunele de la firma de asigurări unde au încheiat poliţa

Anunţul privind implementarea clauzei de decontare di­rectă ca fiind obligatorie a fost făcut de Nicu Marcu, pre­şedintele ASF. Acesta a explicat nevoia urgentă de a aproba mo­dificările legislative astfel încât să se rezolve disensiunile produse de poliţa RCA în piaţă.

Ca răspuns la iniţitiva ASF, majoritatea organizaţiilor şi jucătorilor din asigurări sunt de acord cu această schim­ba­re legislativă, aceasta fiind una benefică pentru consu­matori, dar în acelaşi timp cadrul de reglementare trebuie foarte bine stabilit pentru a contribui la o funcţionare bună a pieţei.

„Această decontare directă încearcă să rezolve o problemă pe care o avem în prezent. Toată lumea este obligată prin lege să aibă asigurarea RCA şi toată lumea fuge după poliţa cea mai ieftină. Cel mai adesea astfel de poliţe se dovedesc neacoperitoare la plata daunelor suferite în urma accidentelor rutiere. Preţul mic nu este garaţia serviciului bun“, a spus Daniel Apostol pentru ZF.