Asigurări de la şef. Miniştrii UDMR, feriţi de remaniere

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că "nu se pune problema" remanierii unor miniştri UDMR, iar remanierea este atributul premierului, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 13:55
Asigurări de la şef. Miniştrii UDMR, feriţi de remaniere

„Sunt convins că premierul va face remanierea la momentul potrivit – la începutul anului, la sfârşitul anului, când doreşte el. Este atributul premierului şi sunt convins că va face exact atunci când trebuie făcut şi fără să fie făcut un anunţ antemergător remanierii. Când va ieşi premierul cu acest subiect, atunci va face şi remanierea. Nu pot să spun eu, nu ar fi corect faţă de colegii mei din Cabinet să-mi dau cu părerea despre unii sau despre alţii. Este atributul premierului, când o să fiu eu premier, atunci o să vă anunţ eu despre remaniere”, a declarat Kelemen.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la RRA, că priorităţile actualului Guvern sunt „de mult mai larg interes public” decât remanierea, „un subiect care este periodic reîncălzit pe diferite agende personale, fără ca el să aibă relevanţă veritabilă pentru viaţa politică”.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, vicepreşedinte al PDL, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu s-a discutat despre remaniere, menţionând că aceasta se face şi nu se discută şi că cu cât se vorbeşte mai mult despre remaniere cu atât este mai puţin oportună.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, la rândul său, că remanierea se face, nu se discută.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în noiembrie 2011, că dacă şeful Guvernului va veni cu propuneri de remaniere, le va accepta în mod rapid, menţionând însă, întrebat dacă se poate vorbi şi despre schimbarea premierului, că nu este cazul să se intre într-o criză politică.

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PDL este „ca un pacient sub anestezie” şi trebuie să se trezească pentru a câştiga alegerile, ceea ce ar înseamna o remaniere până în 15 ianuarie şi închiderea unor subiecte ca reorganizarea teritorială şi modificarea Constituţiei.

Problema unei remanieri guvernamentale trebuie discutată în interiorul PDL şi alegerea aparţine premierului, a declarat, vineri, preşedintele Senatului Vasile Blaga, adăugând că este adeptul unui „suflu proaspăt”, a unei „reîmprospătări” în această privinţă.