Asigurările pentru bolizii de lux, cât o garsonieră în Capitală

Poliţe CASCO pentru maşini, cât valoarea unei garsoniere. Atât au ajuns să plătească bogaţii României pentru bolizii de lux cu care se mândresc. Libertatea scrie că cea mai scumpă maşină asigurată la noi este un Ferrari Spider la care asigurarea costă 18.000 de euro pe an.

03 iun. 2015, 14:44
Asigurările pentru bolizii de lux, cât o garsonieră în Capitală

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine, spune o vorbă din popor. Şi se pare că milionarii ţării ştiu foarte bine această zicală dacă ar fi să ne uităm la câţi bani dau anual pentru asigurările maşinilor de lux pe care le au. De exemplu, pentru un Ferrari Spider cu valoare de piaţă de 330.000 de euro, prima de asigurare ajunge la 18.000 de euro. Pentru o astfel de maşină în caz de daună totală, proprietarul primeşte de la firma de asigurări 90% din valoarea automobilului.

Pentru un Rolls Roys de 343.000 de euro sau pentru un Lamborghini de 300.000 de euro costurile unei asigurări CASCO depăşesc 10.000 de euro, scrie libertatea.ro.

Un caz special îl reprezintă însă celebrul om de afaceri Costel Căşuneanu, care deţine un Bugatti Veyron de 1,1 milion de euro. El nu are autoturismul asigurat în România, dar în 2014 deţinea o poliţă CASCO al cărei preţ ajungea la 2% din costul de piaţă al bolidului. Un calcul simplu arată că omul de afaceri a plătit cel puţin 22.000 de euro pentru asigurare, cam cât o garsonieră într-o zonă periferică a Bucureştiului.

Citeşte şi MAŞINI în care NU MORI dacă faci accident FOTO