Asiguratorii spulberă isteria: RCA-ul nu se scumpeşte

Informaţiile potrivit cărora poliţele RCA se vor scumpi, din 2013, cu 50% sunt desfiinţate de şefii societăţilor de asigurări. Mai mult, şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), a cărei normă a iscat isteria, neagă majorările de tarife.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 09:46
Asiguratorii spulberă isteria: RCA-ul nu se scumpeşte

Firmele de asigurări nu confirmă majorarea cu peste 50% a poliţelor RCA, potrivit ziarulring.ro. Reprezentanţii acestora susţin că reglementarea anunţată de CSA ar putea să nu intre în vigoare. În plus, chiar dacă norma ar fi aprobată, nu este obligatorie scumpirea poliţelor RCA.

„Noi nu vom majora tarifele şi avem date potrivit cărora sunt şi alţii care nu o vor face, informaţiile apărute în ultima vreme fiind simple speculaţii. Oricum, tarifele RCA sunt extrem de diferite, unele costând de trei ori mai mult decât altele”, a spus Marius Onofrei, purtător de cuvânt Allianz Ţiriac.

Potrivit unui proiect de act normativ al CSA, firmele de asigurări vor trebui să ia măsuri pentru anularea pierderilor la vânzarea asigurărilor auto obligatorii. O parte din societăţile de asigurări, care controlează şi un procent important al pieţei de profil, înregistrează de ani de zile pierderi de sute de milioane de euro la vânzarea RCA-urilor, echilibrarea făcându-se din vânzarea celorlalte tipuri de asigurări.