Aşii tenisului au pus monopol pe semifinalele Australian Open

La fel la în luna septembrie, la US Open, primii patru jucători de tenis ai lumii au reuşit calificarea în semifinalele unui turneu de Mare Şlem.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 19:09
Aşii tenisului au pus monopol pe semifinalele Australian Open

Pentru a doua oară consecutiv, într-un turneu de Grand Slam, primii patru jucători de tenis ai lumii, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer şi Andy Murray, au reuşit să pună monopol pe semifinale. După US Open, bătălia titanilor se dă la Internaţionalele de Tenis ale Australiei.

Al cincilea favorit, David Ferrer a simţit cel mai bine dominaţia implacabilă a cvartetului, ibericul aruncând în luptă toate resursele contra numărului 1 mondial, Novak Djokovic. Deşi în setul al doilea sârbul a lăsat impresia că este accidentat la coapsa stângă, iar oboseala sa era vizibilă, el a câştigat partida, cu 6-4, 7-6, 6-1.

Adversarul său din semifinale va fi Andy Murray, pe care anul trecut l-a întâlnit la Australian Open în finală. Scoţianul, singurul dintre cei patru care nu a câştigat până acum vreun turneu de Grand Slam, a câştigat fără probleme disputa cu japonezul Kei Nishikori, scor 6-3, 6-3, 6-1.

Este al treilea an consecutiv în care Murray se califică în semifinale la Melbourne, iar despre disputa cu Djokovic spune că este un bun prilej de a vedea dacă a evoluat faţă de anul trecut.