Protest al asistaţilor social din Ploieşti, REVOLTAŢI că au fost chemaţi la curăţenie. Primarul le taie banii dacă refuză munca

Câteva zeci de persoane din categoria asistaţilor social au ieşit în stradă, protestând în faţa sediului Primăriei Ploieşti, faţă de decizia noului edil al oraşului, Andrei Volosevici, de a-i coopta pe beneficiarii de ajutoare sociale în programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri.

04 nov. 2020, 07:46
Protest al asistaţilor social din Ploieşti, REVOLTAŢI că au fost chemaţi la curăţenie. Primarul le taie banii dacă refuză munca

Andrei Volosevici le-a transmis nemulţumiţilor că dacă vor refuza să muncească le vor fi sistate plăţile, conform legii. Noul primar a decis să îi scoată la muncă, alături de angajaţii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi, pentru asigurarea curăţeniei generale în oraş, anunţă news.ro.

Andrei Volosevici „a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, a transmis Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Comuna fără asistaţi social: „E ruşine să iei ajutor, nu mai eşti invitat la nuntă sau la cumetrie”

Asistaţii social au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar. Programul „Curăţenie generală” a fost demarat în condiţiile în care de mai mulţi ani municipiul Ploieşti se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia.

Unii dintre asistaţii social au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoşi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.