Asistenta care a distrus 60 de doze de vaccin COVID aruncă vina pe DSP Deva: ”Am făcut cum mi s-a spus”

DSP Hunedoara a cerut sancțiuni împotriva asistentei care a plasat dozele de vaccin COVID în congelator, în loc de frigider, conform procedurii. Asistenta susține că a acționat conform indicațiilor primite de la call center-ul DSP Deva.

20 ian. 2021, 17:53
Asistenta care a distrus 60 de doze de vaccin COVID aruncă vina pe DSP Deva: ”Am făcut cum mi s-a spus”

Asistenta care a distrus 60 de doze de vaccin COVID aruncă vina pe DSP Deva. Cadrul medical acuzat de DSP Hunedoara de distrugerea a 60 de doze susține că nu a fost singură în momentul în care a preluat vaccinul COVID, fiind însoțită de o asistentă care îi este martoră.

Citește și: Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

„Faptul că nimeni nu mai recunoaște nimic, asta dovedește cine sunt cei care ne conduc. Eu nu am fost singură când am preluat vaccinul. Mai eram cu încă o asistentă, care e martoră”, a declarat cadrul medical pentru zin.ro.

Flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie. Conform directorului DSP Hunedoara, asistenta a băgat flacoanele în congelator și le-a lăsat timp de 18 ore la minus 19 grade Celsius, ceea ce a dus la compromiterea acestora.

Șeful DSP Hunedoara a anunțat că asistenta, care este angajată a Primăriei Vulcan, a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare și a cerut sancțiuni. În replică, asistenta comunitară susține că decizia de a pune flacoanele în congelator a fost luată după consultarea DSP Deva.

Asistenta care a distrus 60 de doze de vaccin COVID aruncă vina pe DSP Deva. Mai mult decât atât, aceasta se plânge și că a fost ținută mai bine de o oră, cu vaccinurile în brațe, în fața centrului de vaccinare.

„Am stat o oră. De la ora unu până la ora două și ceva am stat cu vaccinurile în brațe, în poarta școlii. Am sunat în toate părțile în disperare, să-mi deschidă cineva să intru în instituție. Am început să urlu în telefon: Domne, dar vi se pare normal să stau cu vaccinurile în brațe?!? Păi, trebuia cineva să mă aștepte. Nu-i poliție, nu-i nimic!”, a afirmat cadrul medical.

„Am vorbit la telefon cu cel de la call center din Deva. M-a întrebat câte grade, dacă am dispozitivele termometru și acel termoscaner care identifică dacă frigiderul a avut o problemă în perioada cât a fost în priză. Nu existau. Am zis: dom`le, nu există în frigider aceste dispozitive! Ce fac? «Pune în congelator și sigilează congelatorul». Eu am făcut cum mi s-a spus. (…) L-am sigilat tot, am lăsat poliția și am plecat. Deva a știut unde se află vaccinul”

„Duminică era timpul meu liber. Nu a avut cine să se ducă să preia vaccinul și am fost sunată de coordonator să mă duc eu, dar eu tot ce am făcut, am făcut la indicațiile lor, că nu era treaba mea acolo. Eu nu am făcut o culpă medicală? Nu am făcut. Ci pur și simplu a fost o eroare de conduită a celor de la DSP. Și acum ei toți dau vina pe mine, că eu sunt vinovată. De ce? Că m-am oferit să le iau vaccinul din drum?”, a declarat asistenta comunitară.