Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Vin vești bune pentru bucureșteni. Premierul Cîțu a anunțat miercuri, la Guvern, că restaurantele se pot redeschide în București dacă rata de infectare cu noul coronavirus se menține la sub 3 la mie.

20 ian. 2021, 16:36
Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. În acest moment, Capitala are o rată de infectare de 2,96 la mia de locuitori.

Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. Ce spune premierul Cîțu

„Masurile din perioada sarbatorilor au dat rezultate, desi masurile nu au fost populare, si acum Bucurestiul a trecut sub 3 la mie si daca se pastreaza acest trend inseamna vesti bune pentru HORECA, inseamna ca putem redeschide restaurantele daca ramane sub 3 la mie in perioada urmatoare”, a declarat premierul.

Prefectul Capitalei, anunț pentru bucureșteni. Ce s-ar putea întâmpla dacă rata de incidență rămâne sub 3 la mia de locuitori

”Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96/la o mie de locuitori.

Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3/la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”

– redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a transmis prefectul Traian Berbeceanu.

Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților,…

Publicată de Traian Berbeceanu pe Miercuri, 20 ianuarie 2021

Municipiul Bucureşti a ieşit miercuri din zona roşie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce miercuri a înregistrat 2,96 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 3,22 cazuri la mia de locuitori, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În zona roşie au rămas judeţele Timiş, cu 4,07 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când incidenţa a fost de 4,34 cazuri la mia de locuitori, Ilfov, cu 3,48 cazuri la mia de locuitori, în scădere mare faţă de ziua precedentă (3,72), şi Cluj – 3,49, în scădere faţă de ziua precedentă (3,66).

În schimb, 21 judeţe se află în zona verde (19 în ziua anterioară), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Olt – 0,57, Buzău – 0,68, Harghita – 0,69, Vrancea – 0,71 şi Gorj – 0,9.

Bucureștiul a intrat de miercuri în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,96 la mie. În scenariul roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș. Conform bilanțului Covid publicat miercuri de GCS, Bucureștiul intră în scenariul galben. Rata de infectare a coborât sub 3 la mie, fiind acum de 2,96 la mia de locuitori.

Capitala are 113.825 de contaminări, în total, și 257 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore.

În scenariul roșu mai rămân trei județe: Cluj – 3,49, Ilfov – 3,48 și Timiș – 4,07.

Citește și: Bilanţ coronavirus 20 ianuarie 2021. Bucureştiul scade sub incidenţă 3, Capitala iese din scenariul roşu


loading...