Asociaţia europeană a numărului unic de urgenţă, acuze grave la adresa STS

Serviciile române care gestionează 112 au fost reticente în folosirea unei tehnologii de localizare gratuită a locației numită Advanced Mobile Location (AML) și care a salvat în mod literal viața a nenumărați cetățeni din întreaga Europă.

27 iul. 2019, 06:28
Asociaţia europeană a numărului unic de urgenţă, acuze grave la adresa STS

Timp de mulți ani (2015), am insistat la autoritățile române să îmbunătățească informațiile despre locație, dar până acum nu s-a făcut nimic. Serviciile române care gestionează 112 au fost reticente în folosirea unei tehnologii de localizare gratuită a locației numită Advanced Mobile Location (AML) și care a salvat în mod literal viața a nenumărați cetățeni din întreaga Europă.”, au transmis vineri pentru HotNews.ro oficialii Asociației europene a numărului unic de urgență (EENA).

„Fiind Asociația care promovează îmbunătățirea serviciilor de urgență în Europa, suntem foarte dezamăgiți că aflăm că una dintre victime a sunat de 3 ori la 112, vecinii au apelat de asemenea la 112, dar poliția a intervenit doar a doua zi. 3 locații au fost furnizate greșit. Nu este pentru prima dată când în România s-au produs probleme serioase de localizare care au pus viața cetățenilor în pericol.”, au precizat pentru HotNews.ro reprezentanții EENA, asociație neguvernamentală care promovează îmbunătățirea serviciilor de urgență în Europa.