Asociaţia M10 solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR

Asociația M10 îi solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu "neconstituționalitatea" prevederii referitoare la numărul de voturi necesare în Legislativ pentru ridicarea imunității parlamentarilor.

27 mart. 2015, 11:31

Asociația M10 a depus astăzi, 27 martie, o cerere la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, prin care îi solicită să sesizeze Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 24 alin. 4 teza I din Legea nr. 96/ 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, potrivit cărora: „Camera hotărăște asupra cererii cu votul secret al majorității membrilor săi” „, se arată într-un comunicat emis de Asociaţia M10.

Asociația M10 precizează că art. 76 alin. 2 din Constituția României stabilește că hotărârile Parlamentului se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți din fiecare Cameră iar art. 16 alin. 1 și 2 prevede că cetățenii sunt egali în fața legii, fără privilegii, fără discriminări și fără ca vreunul dintre ei să fie mai presus de lege.

Asociația M10, condusă de Monica Macovei, s-a lansat la începutul acestui an, „din dorința de a dezvolta spiritul civic în societatea românească”.