„Asociația „Mame pentru Mame” a decis, în cele din urmă, să trimită o scrisoare publică, destinată atât membrilor Parlamentului României, Președintelui, Prim Ministrului, Ministrului de Finanțe și Ministrului Municii, tuturor celor care au un drept de veto și au prerogativa să facă posibil sau nu acest proiect de lege. Mă refer, evident, la proiectul privind modificările aduse legii pentru indemnizația și concediul de creștere a copilului, în sensul în care a fost anunțat de vreo trei săptămâni faptul că în Parlament, a trecut de comisie un proiect care viza renunțarea la acel plafon maximal al indemnizațiilor pentru mamele care optau pentru un an de concediu de creștere a copilului, precum și alte câteva modificări – considerăm noi, foarte benefice pentru viitorii și actualii părinți din România. Înțelesesem de la inițiatoarele acestui proiect că ar urma să se aplice, dacă este votat în plen și promulgat de președinție și celor care au deja un bebeluș și se află în CIC, concediul de creștere al copilului. Problema este că vedem o tergiversare nejustificată a votului în plen pe acest proiect de lege atât de așteptat de atât de mulți părinți din România. Mă refer aici, mai ales la gravide și la mame. De trei săptămâni tot apare pe agenda plenului, dar cumva, plenul tot uită să îl voteze. De asemenea, am fost foarte alarmați de faptul că domna Ministru al Muncii a susținut în repetate rânduri că nu există bani la buget pentru acest proiect de lege și ca atare nu îl susține deloc. Duminică am văzut o declarație oarecum similară din partea Prim Ministrului Cioloș, care cerea imperativ Parlamentului să indice sursa de finanțare pentru respectivele modificări, pentru că altfel proiectul nu prea are șanse să fie implementat”, a declarat, pentru RFI, președinta Asociației, Ana Măiță.
Citeşte şi Proiect de lege: Câte zile pot sta acasă taţii de nou născuţi
De asemenea, Asociația „Mame pentru Mame” anunţă proteste masive în situaţia în care se tergiversează modificările la legea privind concediul de creștere a copilului.
„Opțiunea și decizia noastră, în situația în care nu vom avea vot în plen pe acest proiect de lege cel târziu miercuri, este să organizăm un protest masiv atât în București, cât și în țară. Chemăm toți viitorii și actualii părinți să vină să transmită, tare și răspicat, decidenților din România, că nu se pot juca cu viețile noastre și ale copiilor noștri și cu viitorul acestei țări, așa cum se joacă în prezent”, a precizat Ana Măiță.
Citeşte şi Premierul Dacian Cioloş spune că NU SUNT BANI pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului