Asociaţia pentru Restaurarea Monarhiei cere autorităţilor să nu mai folosească Sala Tronului din Palatul Regal pentru dineuri

Publicat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 16:40 // Actualizat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 16:40 // Sursa: romaniatv.net

Asociaţia pentru Restaurarea Monarhiei cere autorităţilor să nu mai fie organizate diverse evenimente în Sala Tronului din Palatul Regal, "pentru că nu este sală de mese", precizând că pentru astfel de reuniuni există alte spaţii.

Reprezentanţii organizaţiei au protestat recent în faţa Palatului Regal din Bucureşti, faţă de utilizarea "acelui spaţiu cu o mare însemnătate istorică şi politică".

"Demonstraţia noastră a avuc loc sub sloganul "Sala Tronului, nu sală de mese", şase cuvinte care sintetizează obiectivul nostru. Dineul organizat cu prilejul reuniunii COSAC (Conferinţa Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene) de la Bucureşti a fost al treilea eveniment nepotrivit care are loc în Sala Tronului în ultimele trei luni şi, potrivit presei, nu va fi cel din urmă. De aceea, ne anunţăm intenţia de a face proteste similare de fiecare când Sala Tronului, inima statalităţii româneşti decenii întregi, va fi transformată într-o umilă sala de mese. Facem apel la bun simţ şi la educaţie astfel încât demonstraţiile noastre să nu mai aibă motiv", se arată într-un comunicat al Asociaţiei.

Reprezentanţii acesteia reamintesc că "Palatul Regal are o cameră specială pentru dineuri, mai precis Sufrageria Regală, aflată sub Sala Tronului şi la fel de mare ca aceasta. Aici a organizat mereu recepţii Casa Regală, atât înainte de abolirea ilegală a monarhiei, cât şi în vremurile noastre".

Legat de dineul COSAC, membrii Asociaţiei pentru Restaurarea Monarhiei au comunciat îngrijorările autorităţilor însă fără a primi un răspuns.

"Deşi apreciem că folosirea spaţiilor istorice ale României Regale arată importanţa acestora pentru prezentul românesc, aducând în faţă istoria unei demnităţi naţionale, considerăm că Sala Tronului rămâne un loc rezervat regalităţii româneşti, fiind purtătoarea tradiţiilor monarhice ale unei statalităţi pe care - considerăm noi - suntem datori să o recuperăm numai prin restabilirea monarhiei constituţionale ca formă de guvernământ şi nu prin folosirea acestui loc drept o sală elegantă în care s-a aflat cândva Tronul Regilor României", spun membrii Asociaţiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H