Asociaţia Pro Infrastructură acuză „situaţie extrem de îngrijorătoare” pe şantierul Autostrăzii A3 între Cheţani şi Câmpia Turzii

Asociaţia Pro Infrastructură susţine că se înregistrează "o situaţie extrem de îngrijorătoare" pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi Câmpia Turzii. Asociaţia susţine că firma constructoare "este cvasi-inexistentă", iar subcontractorii au plecat pentru că nu a fost plătiţi.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 08:10

„Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă!!!”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, care potează şi o filmare aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani.

„După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea.

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.
 
Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă.”, susţin de la Asociaţia Pro Infrastructură.
 
Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură solicită CNAIR „de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”.

loading...
Partenerii noștri