Asociaţia Pro Infrastructură, anunţ despre stadiul lucrărilor la nodul rutier Virtuţii, din Bucureşti: Avansul este catastrofal – VIDEO

Dezastru la nodul rutier Virtuţii, parte din proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, anunţat de Asociaţia Pro Infrastructura. ONG-ul transmite imagini de la faţa locului şi spune că proiectul nu va fi gata nici în 2019 dacă nu se schimbă ceva urgent. 

RomaniaTV.net
17 apr. 2019, 05:19
Asociaţia Pro Infrastructură, anunţ despre stadiul lucrărilor la nodul rutier Virtuţii, din Bucureşti: Avansul este catastrofal – VIDEO

Asociaţia Pro Infrastructură spune că stadiul lucrărilor la nodul rutier Virtuţii, parte din proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, este "catastrofal", proiectul fiind blocat "blocat de prostia, neputinţa, indecizia şi lipsa de viziune ale autorităţilor locale". Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, în octombrie 2007, şi avea un termen de execuţie de 35 de luni, dar foarte multe aspecte nu sunt rezolvate. "Exasperant este că în trei ani de zile administraţia Firea nu a fost în stare să ia o decizie cu privire la continuarea drumului până în Autostrada A1", a transmis Asociaţia.

"DEZASTRU la nodul rutier Virtuţii, parte din proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1. Faţă de filmarea noastră din urmă cu un an, avansul este catastrofal, în unele zone fiind practic inexistent. Evident, am avut dreptate. Nu doar că nu a fost finalizat în 2018, ci nici în 2019 nu va fi gata dacă nu se schimbă ceva URGENT!", au scris reprezentanţii Asocieţiei Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.

Aceşti mai spun în postare că "proiectul este blocat de prostia, neputinţa, indecizia şi lipsa de viziune ale autorităţilor locale".

"Atenţie, exproprierile NU sunt rezolvate, relocările de utilităţi NU sunt terminate, iar finanţarea precară este aceeaşi de ani de zile. Firesc, tergiversările nepermise generează dispute interminabile între Primărie şi constructori. Unii se fac că lucrează, ceilalţi că îi plătesc. Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, în octombrie 2007, şi avea un termen de execuţie de 35 de luni. Exasperant este că în trei ani de zile administraţia Firea nu a fost în stare să ia o decizie cu privire la continuarea drumului până în Autostrada A1 (o distanţă de 8,3 km), el fiind gândit ca o alternativă la ultra-aglomeratul bulevard Iuliu Maniu. Fără această străpungere, nodul Virtuţii nu rezolvă mare lucru. RUŞINE!", au mai spus, pe Facebook reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Asociaţia Pro Infrastructură spune că stadiul lucrărilor la nodul rutier Virtuţii, parte din proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, este „catastrofal”, proiectul fiind blocat „blocat de prostia, neputinţa, indecizia şi lipsa de viziune ale autorităţilor locale”. Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, în octombrie 2007, şi avea un termen de execuţie de 35 de luni, dar foarte multe aspecte nu sunt rezolvate. „Exasperant este că în trei ani de zile administraţia Firea nu a fost în stare să ia o decizie cu privire la continuarea drumului până în Autostrada A1”, a transmis Asociaţia.

„DEZASTRU la nodul rutier Virtuţii, parte din proiectul penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1. Faţă de filmarea noastră din urmă cu un an, avansul este catastrofal, în unele zone fiind practic inexistent. Evident, am avut dreptate. Nu doar că nu a fost finalizat în 2018, ci nici în 2019 nu va fi gata dacă nu se schimbă ceva URGENT!”, au scris reprezentanţii Asocieţiei Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.

Aceşti mai spun în postare că „proiectul este blocat de prostia, neputinţa, indecizia şi lipsa de viziune ale autorităţilor locale”.

„Atenţie, exproprierile NU sunt rezolvate, relocările de utilităţi NU sunt terminate, iar finanţarea precară este aceeaşi de ani de zile. Firesc, tergiversările nepermise generează dispute interminabile între Primărie şi constructori. Unii se fac că lucrează, ceilalţi că îi plătesc. Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, în octombrie 2007, şi avea un termen de execuţie de 35 de luni. Exasperant este că în trei ani de zile administraţia Firea nu a fost în stare să ia o decizie cu privire la continuarea drumului până în Autostrada A1 (o distanţă de 8,3 km), el fiind gândit ca o alternativă la ultra-aglomeratul bulevard Iuliu Maniu. Fără această străpungere, nodul Virtuţii nu rezolvă mare lucru. RUŞINE!”, au mai spus, pe Facebook reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.