Asociaţii din turism: Primăria Capitalei cheltuieşte ineficient banii publici pentru promovare

Asociaţiile din turism sunt de părere că autorităţile din Bucureşti cheltuiesc ineficient banii publici pentru "aşa-zisa promovare turistică, făcută fără profesionişti, semnând un parteneriat pentru promovarea Bucureştiului cu un ONG recent înfiinţat.", se arată într-un comunicat de presă transmis de câteva asociaţii.
Romania TV
18 feb. 2013, 11:00
Asociaţii din turism: Primăria Capitalei cheltuieşte ineficient banii publici pentru promovare

„Operatorii de turism din Bucureşti, agenţii de turism si hotelierii, au luat la cunoştinţă din presa centrală despre iniţiativa Consiliului Local al Municipiului Bucureşti de a încheia un parteneriat pentru promovarea destinaţiei turistice Bucureşti cu un ONG recent înfiinţat, precum şi de intenţia Primariei Capitalei de a aloca sume importante de bani pentru elaborarea unui slogan şi imn al Bucureştiului”, se arată în acelaşi comunicat.

Patronatele susţin că în ultimii şapte ani au încercat să pună bazele promovării Bucureştiului prin intermediul unei Asociaţii de Promovare şi Dezvoltare Turistică a Municipiului Bucureşti, după modelul entităţilor similare din toate capitalele europene.

Operatorii din turism consideră că singura soluţie este o astfel de asociaţie care să adune în acelaşi loc toţi jucătorii care contribuie la crearea unui produs turistic, respectiv hotelierii, agenţiile de turism, transportatorii, gastronomii, autorităţile locale şi centrale cu atribuţii în turism, organizatorii de evenimente, expoziţii şi târguri, taximetriştii etc.

„Am aflat cu stupoare că în decembrie 2012 s-a înfiinţat un ONG care din ianuarie, anul acesta, promovează Bucureştiul. Asociaţiile din turism şi hotelierii nu au fost consultaţi când s-a luat o asemenea decizie. Am făcut, fără rezultat, solicitări către toţi miniştri turismului din ultimii ani. Bucureştiul este promovat zero”, a declarat Radu Enache, preşedintele FIHR.

Enache a adăugat că în Bucureşti nu există un centru de informare, nu există hărţi ale oraşului, descrieri ale monumentelor istorice şi un site turistic al Capitalei.

Patronatele se plâng că Primăria Capitalei a decis să înfiinţeze în anul 2010 o asociaţie de promovare, dar fără prezenţa reprezentantilor hotelierilor si ai agentiilor de turism. „Asociaţia Turistică a Municipiului Bucureşti, care este condusă de primarul general al Capitalei, nu a reuşit, aşa cum era de aşteptat, în trei ani, să realizeze niciun proiect semnificativ de promovare pentru Bucureşti”, se mai arată în comunicat.

Asociaţiile din turism invită reprezentanţii autorităţii locale din Bucureşti la un dialog care sa aibă ca scop un parteneriat de tip ONG public-privat, în care să participe toţi jucătorii din industrie şi administraţie.

Primăria Bucureşti va colabora cu un ONG pentru dezvoltarea oraşului ca destinaţie turistică

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'