Asociațiile de părinți cer cu disperare autorităților ca școala să intre în online. Ministrul Educației refuză inițiativa

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi cer autorităților ca, în contextul actual al pandemiei, şcolile să intre în on-line timp de două săptămâni.

08 oct. 2021, 11:16
Asociațiile de părinți cer cu disperare autorităților ca școala să intre în online. Ministrul Educației refuză inițiativa

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi

solicită ministerelor Educației și Sănătății ca școlile să intre în sistemul de învățământ online în următoarele două săptămâni, din cauza cazurilor crescute de infectare cu COVID-19 la copii.

Reprezentantul asociației declară că, chiar dacă a început testarea în şcoli, pericolul infectării în sălile de clase este iminent.

În plus, unii părinţi sunt sceptici la testare, numărul de infectări creşte de la zi la zi, iar copiii nu prea învaţă mare lucru.

„Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţămănt să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ (…).

Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun.

Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii”, a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi, vineri, la Antena 3.

Federația Națională a Părinților Edupart solicită suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.

Răspunsul ministrului Educației: Școlile rămân deschise

Federația Națională a Părinților Edupart solicită suspendarea cursurilor

față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie. Solicitarea este adresată ministerelor Educației și Sănătății. Într-un răspuns pentru Antena3, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu poate trece școlile în sistem on-line. „Când vom avea o nouă hotărâre, o vom pune în aplicare”, a spus Cîmpeanu, potrivit sursei citate. Pentru moment, școlile rămân deschise în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.