Medicul Octavian Jurma, revoltat de statisticile Ministerului Educației, care arată că peste 77% dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii: „Este un eșec al programului România Educată”

Medicul Octavian Jurma a criticat dur statisticile generate de chestionarele Ministerului Educație, în urma cărora peste 77% dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii.

07 oct. 2021, 16:14
Medicul Octavian Jurma, revoltat de statisticile Ministerului Educației, care arată că peste 77% dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii: „Este un eșec al programului România Educată”

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma

și-a manifestat revolta cu privire la rezultatele descurajatoare ale chestionarelor Ministerului Educației, în care peste 77% dintre părinți au răspuns că nu vor să-și vaccineze copiii.

Jurma consideră ca o parte din vină o poartă sistemul educațional care nu informează elevii asupra importanței vaccinului pentru sănătatea organismului.

„Vrem infectare nu vaccinare pentru noi și copiii noștri strigă poporul! Iar autoritățile se grăbesc să le indeplinească dorința. Astfel de statistici te dezarmează și fac tot mai mulți români să se gandească serios la emigrare din motive de siguranță sanitară pentru ei și copiii lor. Oricât ai fi de individualist, nu poți să îți crești copiii în afara comunității, iar comunitatea a hotărât în majoritate să se infecteze cu boli care pot nenoroci pe viață un copil, inclusiv copilul tău. Cerem ajutorul BOR și al societății civile însă școala este acum un instrument de raspândire a știrilor false nu unul de combatere a lor. Până la urmă, faptul că un elev nu știe cât e lungimea Nilului e mai puțin grav decât faptul că nu știe ce face vaccinul pentru organismul său și societatea în care trăieste.”

De asemenea, Octavian Jurma atrage atenția asupra măsurilor de relaxare prin care autoritățile au lăsat populația să creadă că pandemia ar fi luat sfârșit, motiv pentru care cetățenii au ignorat campania de vaccinare.

„Eșecul campaniei de vaccinare este în primul rand un succes al campaniei de relaxare. În al doilea rând însă, este un eșec al programului România Educată care de altfel nici măcar nu a încercat să educe elevii în privința importanței vaccinului în istoria luptei noastre cu boli devastatoare chiar pentru ei, copiii noștri. Poate că un bun început ar fi să fim mai preocupați de ceea ce învața copiii în școală decât de prezența lor fizică în școala”, a mai adăugat cercetătorul.

Octavian Jurma critică statisticile Ministerului Educației: Doar 7,5% dintre părinți și-ar vaccina copiii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferință de presă, că ministerul a centralizat 290.000 de chestionare privind intenția de vaccinare.

Răspunsurile au fost: 7,5% cu “da”, 15% sunt indeciși și 77,5% sunt cu “nu”. „În valoare absolută avem cca 22.000 cu “da”, 44.000 indeciși, 224.000 de răspunsuri negative cu privire la intenția de vaccinare”, a spus Cîmpeanu, care a anunțat că „pentru cei 22.000 datele vor fi transmise către CNCAV azi pentru a se putea organiza echipe mobile de vaccinare”.

Deși ministrul Cîmpeanu susținea că vaccinarea nu se poate face pentru că ANPDCP nu ar fi avizat formularele de intenție de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat în urmă cu ceva vreme că susține vaccinarea în școli chiar și în acest context.

„Vaccinarea în școli nu trebuie să fie blocată din cauza faptului că nu există încă un aviz de la Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”, a explicat Gheorghiță la vremea aceea, relatează edupedu.ro.