ASPA: Peste 4.000 de câini fără stăpân, capturaţi în ultimele trei luni

Peste 4.000 de câini fără stăpân au fost capturaţi în ultimele trei luni, dintre aceştia aproape 1.500 fiind adoptaţi de către persoane fizice, a declarat marţi coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

03 dec. 2013, 13:36
ASPA: Peste 4.000 de câini fără stăpân, capturaţi în ultimele trei luni

„În intervalul septembrie-noiembrie 4.178 de câini au fost capturaţi, dintre care 1.467 au fost adoptaţi de către persoane fizice, iar 1.509 de un ONG, Dogtown, 156 de maidanezi fiind în curs de adopţie„, a spus Băncescu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, el s-a referit şi la stoparea abandonului pentru care se derulează un program. „Îi salutăm pe toţi deţinătorii responsabili de câini care au ales să sterilizeze fie pe cost propriu, fie prin cabinete, în parteneriat cu ASPA şi prin aceste cabinete în cele trei luni s-au sterilizat 3.459 de câini„, a menţionat coordonatorul ASPA.

Băncescu a semnalat că s-au înregistrat 16 câini abandonaţi ce se află în prezent în adăposturi. „Documentele sunt toate trimise la MAI, iar de acolo au ajuns parte dintre ele la parchetele de pe lângă judecătoriile de sector”, a declarat Băncescu.

El a anunţat că au fost şi 86 de cazuri neconforme. „Pe verificarea adopţiilor avem 86 de cazuri neconforme în cazul sectoarelor 3, 4, 5 şi 6. Cazuri neconforme înseamnă ca acel câine nu se află indicat pe formularul de adopţie. Sectoarele 1 şi 2 nu au demarat acţiunea de verificare”, a afirmat coordonatorul ASPA.

Citeşte şi Numărul locurilor de cazare pentru câinii fără stăpân din sectorul 1 se dublează