Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu: „În viață e vorba, câteodată, de alegeri!”

Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu. Despre Mirela Oprișor se știe că este o actriță iubită, aflată de mulți ani în lumina reflectoarelor. Joacă la Teatrului Național „I. L. Caragiale”, din București, dar și în serialul de pe Pro TV.

09 iun. 2023, 14:00
Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu: „În viață e vorba, câteodată, de alegeri!”
Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu

Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu. Dincolo de activitatea profesională, Mirela Oprișor este  fericită alături de familia sa, soțul, scenaristul, dramaturgul și actorul de film Mimi Brănescu și fiica lor, Ana.

Întrebată dacă ar fi putut să aibă o „pilă”, în perioada în care Mimi Brănescu semna dialogurile serialului „Las Fierbinți”, Mirela Oprișor răspunde cu umor: „Nici vorbă de asta. Acest dialog nu există în casa noastră. Atât îmi trebuia, că nu-mi mai scria nimic. Dacă-i spuneam „scrie-mi și mie” sau „fă-mi și mie”, eram taxată și urma doar să trec prin cadru. Așa că, am învățat să tac în familie!”.

Citește și: Mirela Oprişor, alias „Aspirina”, din Las Fierbinţi, a împlinit 50 de ani. Vedeta a povestit cum şi-a găsit iubirea vieţii ei

Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu

Actrița a vorbit și despre un moment de cotitură în cariera sa. În 2002, după ce a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu, a participat la Gala HOP și a câștigat „Premiul pentru cea mai bună actriţă”, pentru interpretarea textului „Doamna cu căţelul”.

După un casting, aveam șansa unui rol într-un film important, cu o distribuție internațională, dar și opțiunea să particip la Gala Tânărului Actor HOP. Îmi amintesc că, la preselecțiile pentru Gala Tânărului Actor  aflasem că doamna Sanda Manu, de care îmi fusese atât de frică în facultate, încât mă lipeam de pereți când trecea dumneaei, era șefă de comisie la celebra Gală a UNITER.

Am fost sunată de la Budapesta, că trebuie să fiu prezentă pentru a doua fază a castingului, pentru filmul care urma să se facă, o poveste despre Elena și Nicolae Ceaușescu. Elena Ceaușescu ar fi trebuie să fie jucată de actrița americană Faye Dunaway, iar eu aș fi interpretat-o pe Elena Ceaușescu în tinerețe.

Producătorul a intrat un pic în mine și mi-a spus să fiu mai atentă cu limba engleză, pentru că mă place mult regizorul. Am răspuns că îmi pare foarte rău, dar nu pot veni pentru că trebuie să mă duc la Gala HOP. Producătorul a bufnit în râs: „Cred că tu ești nebună!”. I-am, răspuns: „Nu, nu sunt nebună. Dar i-am promis doamnei Sanda Manu că mă duc”. Sigur, el nu a înțeles nimic. Dar, bine am făcut, pentru că acel film nu s-a mai turnat niciodată.

Am fost la Gala HOP și am câștigat premiu. Acolo l-am întâlnit pe domnul Ștefan Iordache și alți mari actori și directori de teatre din București, iar domnul Ștefan Iordache m-a recomandat pentru Teatrul de Comedie. Deci, în viață e vorba, câteodată, de alegeri!”, a povestit actrița Mirela Oprișor.