ASSMB a publicat situaţia pacienţilor internaţi cu COVID-19 din marile spitale din Capitală. Câţi sunt internaţi la Victor Babeş

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a publicat situaţia pacienţilor infectaţi cu coronavirus internaţi în spitalele din Capitală. Prin urmare, la Spitalul "Victor Babeş" sunt internaţi 295 de persoane, iar la Spitalul Colentina sunt în prezent 95 de pacienţi testaţi pozitiv.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 16:08
ASSMB a publicat situaţia pacienţilor internaţi cu COVID-19 din marile spitale din Capitală. Câţi sunt internaţi la Victor Babeş

Potrivit sursei citate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 295 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI). De asemenea, în ultimele 24 de ore numărul pacienţilor internaţi a fost de 29, fiind mai mic decât cel al pacienţilor externaţi din spital, 39.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 24 IUNIE. Peste 300 de noi cazuri de COVID-19. Alte 16 persoane au decedat

„De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.337 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.767 confirmate cu boala COVID-19. Din cei 1.478 de pacienţi pozitivi externaţi până la această dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, 752 sunt din Bucureşti, restul de 726 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este de 1.425, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România”, afirmă aceeaşi sursă

Totodată, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 95 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI). Toţi pacienţii asimptomatici din cadrul spitalului, care îndeplineau criteriile de externare prevăzute în noul Ordin al Ministrului Sănătăţii, publicat în data de 23.06.2020, au fost externaţi în cursul zilei de joi, 24.06.2020, menţionează ASSMB.

„În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 579 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 296 din Bucureşti-Ilfov şi 283 din celelalte judeţe ale ţării. Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase”, se mai arată în comunicat.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, unitate sanitară care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, au fost internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

„În acest moment, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.396. Din datele oficiale ale INSP reiese că în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.800 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19”, afirmă sursa citată.


loading...
Partenerii noștri