Ăsta da scris de doctor: Reţeta pe care nicio farmacistă nu a putut s-o descifreze

Dacă uneori farmacistele sunt soluţia la o reţetă medicală cu un scris nedescifrabil, un medic din Satu Mare pare să le fi pus capac.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 12:35
Ăsta da scris de doctor: Reţeta pe care nicio farmacistă nu a putut s-o descifreze

Postată de fiica pacientului pe o reţea de socializare, reteța a devenit virală şi a scos la iveală o mai veche problemă – scrisul de medic, adesea imposibil de descifrat.

„Nu știu dacă domnul doctor (a cărui stampilă e pe bilet) a făcut studiile în China sau Japonia, dar în România e foarte greu de descifrat, drept urmare farmacistele au știut să ne dea, cu greu, doar un singur medicament”, se arată în mesajul fiicei pacientului, citat de Digi24.ro

Reteța a fost prescrisă, la sfârșitul săptămânii trecute, de medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Managerul unității medicale pune nedorita întâmplare și pe seama numărului mic de medici – 14, în loc de 32 cât prevede normativul, dar și afluxului de pacienți care se prezintă la UPU – în medie 100 într-un interval de 12 ore.

Pe tema caligrafiei medicilor s-au făcut, de-a lungul anilor, chiar și studii. Un raport oficial al Institutului de Medicină din SUA arată că, în fiecare an, peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt indescifrabile și tratamentul este interpretat greşit.