Asta mai lipsea! O companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de îmbarcarea în aeronave

S-a ajuns și la situația în care pasagerii să fie cântăriți, înainte de urcarea în avion. Compania aeriană care a recurs la această măsură spune că datele obținute sunt importante pentru siguranța zborurilor.

31 mai 2023, 15:57
Asta mai lipsea! O companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de îmbarcarea în aeronave

Air New Zealand este compania aeriană va cântări pasagerii de pe cursele internaționale. Decizia a fost luată pentru a îmbunătăți siguranța zborurilor, datele obținute în urma procesului fiind relevante în acest sens.

Citește și  Dimitri Medvedev amenință Marea Britanie: ”Nătângii de oficiali ai Marii Britanii, duşmanul nostru etern, pot fi o țintă legitimă”

„Cântărim tot ceea ce se află în aeronavă, de la încărcătură, la mese, la bagajele din cală. Pentru clienți, echipaj și bagajele de cabină, folosim greutăți medii, pe care le obținem în urma realizării acestui studiu. Știm că a urca pe cântar poate fi descurajant. Vrem să ne asigurăm clienții că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi. Este complet anonimă. Este simplu, este voluntar și, cântărindu-vă, ne veți ajuta să zburați în siguranță și eficient, de fiecare dată”, a declarat  Alastair James, reprezentant al  Air New Zealand.

Citește și Se întoarce roata! Rusia acuză Ucraina de bombardamente asupra civililor, în regiunea Lugansk

Air New Zealand a declarat că are nevoie de cel puțin 10.000 de pasageri care să fie dispuși să se cântărească.

Procedura va fi derulată  la Aeroportul Internațional Auckland.