Astra deschide drumul spre Europa. Astăzi începe sezonul continental, pentru România

Astra Giurgiu debutează astăzi în cupele europene, urmând să întâlnească de la ora 21.45, în Slovenia, pe NK Domzale, într-o partidă contând pentru primul tur preliminar al Ligii Europa.

04 iul. 2013, 05:40
Astra deschide drumul spre Europa. Astăzi începe sezonul continental, pentru România

Fotbalul românesc a avut mai puţin de cinci săptămâni de vacanţă, între finala Cupei României, care a avut loc pe 1 iunie, şi ziua de astăzi, când Astra Giurgiu deschide noul sezon prin meciul de Europa League din Slovenia scurgându-se doar 33 de zile.

Timpul scurt şi banii puţini au făcut ca vara aceasta să fie destul de săracă la capitolul transferuri, astfel că inclusiv formaţia care joacă azi în Slovenia, Astra Giurgiu, are un raport negativ în balanţa veniri vs. plecări. Astfel, trupa lui Daniel Isăilă nu se poate lăuda decât cu sosirea franco-cipriotului Vincent Laban, care după şase sezoane la Anorthosis Famagusta a ales să vină în România, în timp ce pe lista despărţirilor figurează George Florescu, David Distefano, Cristian Melinte şi Selim Ben Djemia, cărora le-au expirat contractele. Peste toate acestea, cel mai bun marcator al echipei în sezonul trecut, atacantul nigerian Kehinde Fatay (14 goluri), nu a primit viză de Slovenia şi nu a putut face deplasarea pentru partida cu NK Domzale, programată în această seară, în Liga Europa.

De asemenea, încercările oficialilor români de a afla mai multe despre formaţia slovenă, care a încheiat pe locul trei ultima ediţie de campionat, au fost destul de serios încurcate de un şiretlic al adversarilor, care au folosit în ultimele partide de verificare jucători care purtau aceleaşi numere pe tricou. „Au încercat să ne surprindă, au jucat cu echipa a doua, cu vreo trei-patru numere de 2 de 5 şi aşa mai departe. Are mai puţină importanţă acest aspect. Important e că îi cunoaştem foarte bine, este o echipă bună, un adversar incomod, de forţă, de viteză„, a spus antrenorul Astrei, Daniel Isăilă, iar bookmakerii prevăd şi ei o partidă echilibrată, deşi cu un uşor avantaj de partea Astrei. 2,15 este cota la victorie a giurgiuvenilor, 3,4 este cota pentru egal şi cu 3 este cotată victoria gazdelor.

La precedenta participare în Europa League, în urmă cu două sezoane, NK Domzale s-a calificat direct în turul doi preliminar, pierzând însă ambele dispute cu croaţii de la RNK Split, cu 1-2 şi 1-3.

Meciul de la Domzale va începe la ora 21.45, va fi transmis de DolceSport 1 şi va fi arbitrat de Adreas Pappas, un grec în vârstă de 35 de ani, în al cărui palmares internaţional mai figurează partide din preliminariile Campionatului European Under 17.