ASTRA – FCSB 2-0: CFR se poate distanţa la 5 puncte în clasamentul Ligii 1. Dică l-a pierdut şi pe Planici, accidentat grav. CLASAMENT

ASTRA - FCSB (STEAUA) 2-0 şi echipa lui Nicolae Dică a ajuns la cea de-a treia înfrângere consecutivă. Planici a fost scos de pe teren pe targă după ce s-a accidentat la picior.

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 10:02
ASTRA – FCSB 2-0: CFR se poate distanţa la 5 puncte în clasamentul Ligii 1. Dică l-a pierdut şi pe Planici, accidentat grav. CLASAMENT

Formaţia FCSB a fost învinsă, duminică, în deplasare, de echipa Astra Giurgiu, scor 2-0, în etapa a XIX-a a Ligii I. Bogdan Planici a fost scos de pe teren pe targă după ce a suferit o accidentare la piciorul stâng. FCSB rămâne pe pouiţia secundă, la două puncte în faţa Craiovei, dar la două puncte în spatele liderului CFR Cluj, care luni joacă în Liga 1 cu Sepsi, ultima clasată. Astra a acumulat 31 de puncte și se află pe poziția a 6-a, ultima care asigură prezența în play-off.

clipboard01

ASTRA – FCSB (STEAUA) 2-0

ASTRA – FCSB (STEAUA) , 2-0, gol Abang şi om în plus pentru gazde, Planici nu mai poate continua după ce Niţă l-a accidentat grav, iar Dică a efectuat toate schimbările.

ASTRA – FCSB (STEAUA) , 1-0, gol Ioniţă din penalty

Astra – FCSB 0-0, meciul de dispută în condiţii de ceaţă densă.

Echipele de start:

Astra: Lazar – Belu, Bejan, Erico, Al. Stan – Dandea, Takayuki, Mrzljak, Balaure – Al. Ioniţă II – Abang
FCSB: Fl. Niţă – G. Enache, Planici, Larie, J. Morais – Pintilii, Nedelcu – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere

Cu o victorie în faţa Astrei FCSB poate trece pe primul loc, cel puţin până la meciul CFR-ului cu Sepsi, de luni. Pe de altă parte, ”roș-albaștrii” o pot ajuta indirect și pe Dinamo, în lupta pentru calificarea în play-off, așa cum a făcut și anul trecut.

Pe cei de la FCSB nu îi aşteaptă însă o partidă uşoară la Giurgiu. Astra a încurcat-o pe FCSB în tur, când a reuşit o remiză, 1 la 1, pe Arena Naţională.

Pornim ca favorită, dar ne așteaptă un joc foarte greu acolo. Astra mereu cu Steaua a avut atitudine bună. Se luptă pentru play-off și ne va atepta un joc foarte dificil mâine”, a declarat Nicolae Dică, în conferința de presă.

Presiunea mai mare e pe Steaua, nu pe noi. De data asta e un test poate mai important ca niciodată pentru băieți. Am pregătit multe jocuri cu Steaua și nu am palmares cu care să îmi fie rușine”, a precizat și Edi Iordănescu.

Astra – FCSB este în direct la Digi Sport 1, Telekom 1, Lokk TV, duminică, de la ora 20:45.

Echipele probabile:

Astra: Lazar – Belu, Bejan, Erico, Stan – Seto, Dandea – Ioniță, Moise, Balaure – Abang.
Antrenor: Edi Iordănescu.

FCSB: Niță – Enache, Planic, Larie, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Teixeira, Budescu, Tănase – Gnohere.
Antrenor: Nicolae Dică.

 

În ultimul meci disputat pe teren propriu, Astra a obţinut o remiză în faţa Craiovei, scor 2-2, golul egalizator venind într-un moment în care  giurgiuvenii jucau în inferioritate.

În tur, FCSB şi Astra au încheiat la egalitate, scor 1-1, golurile fiind marcate de Gnohere (64), respectiv Romario Moise (7).

În ultimul meci dintre Astra şi FCSB jucat la Giurgiu, în play-off-ul sezonului trecut, câştig au avut oaspeţii, scor 1-0, cu acelaşi Gnohere  marcator.

Astra – FCSB,  Declaraţiile antrenorilor

„Steaua are un statut de echipă din primăvara europeană. Sub nicio formă nu ne-am lăsat şi nu ne vom lăsa induşi în eroare de ultimele două jocuri. La Plzen s-a văzut că Steaua a arătat ca o echipă care are confortul calificării. Probabil este echipa cu cel mai mare număr de jucători care pot face diferenţa individual. În plus, dacă ne uităm pe lot, regăsim 6-7 jucători care în trecut au îmbrăcat tricoul Astrei, jucători care sunt obişnuiţi cu terenul, cu vestiarele, cu tot”. Edward Iordănescu, antrenor Astra.

„Cei de la Astra au avut o atitudinea foarte bună când au jucat contra Stelei. Au jucători de la mijloc în sus care pot face diferenţă. Au jucători cu viteză pe benzi, au şi agresivitate”, Nicolae Dică, antrenor FCSB.

Astra – FCSB, cotele la pariuri

După 18 etape, cele două echipe sunt despărţite de 10 puncte în clasament, iar FCSB e văzută drept favorită de casele de pariuri. Trupa lui Nicolae Dică are o cotă de 2.00 pentru o victorie, în timp ce succesul Astrei are o cotă de 4,15. Cine mizează pe un egal între cele două combatante poate prinde o cotă de 3,20.

Golgheterul FCSB, Harlem Gnohere este fotbalistul cu cele mai mari şanse să înscrie la Giurgiu, conform bookmakerilor. Acesta are o cotă de 2,50 pentru un gol marcat în această seară, fiind urmat de Budescu (3,25). De la Astra, jucătorul cu cele mai mari şanse să marcheze în viziunea caselor de pariuri este Alexandru Ioniţă – cotă 4,00.