Astrid Fodor, încă patru ani la Primăria Sibiu. Tribunalul Sibiu i-a validat mandatul de primar

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, a fost validată în funcţie, marţi, de Tribunalul Sibiu. Decizia este definitivă. Iniţial, Judecătoria îi invalidase mandatul după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Astrid Fodor are interdicţie să ocupe funcţia timp de trei ani pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2012 şi 2014, când a fost viceprimar.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 12:06
Astrid Fodor, încă patru ani la Primăria Sibiu. Tribunalul Sibiu i-a validat mandatul de primar

„Admite apelul firmulat de intervenienta Fodor Astrid Cora împotriva încheierii civile 4411/16.10.2020 pronunțată de Judecătoria Sibiu pe care o schimbă în tot, în sensul că admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu și, în consecință, validează mandatul de primar al municipiului Sibiu al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. (…) Decizia este definitivă”, conform sentinţei Tribunalului Sibiu.

Iniţial, Judecătoria Sibiu a respins cererea Biroului Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu – nr. 1 de validare a mandatului de primar al Sibiului pentru Astrid Fodor, în urma alegerilor locale desfășurate în data de 27 septembrie 2020. Judecătorii şi-au motivat decizia prin faptul că Astrid Fodor fusese declarată incompatibilă printr-o decizie a Instanței Supreme din mai 2019. Potrivit ANI, Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, când era viceprimar, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.


loading...