Astrid Fodor şi-a anunţat CANDIDATURA la funcţia de primar al Sibiului

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat, marţi, că va candida pentru funcţia de primar al oraşului la alegerile locale din acest an, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), formaţiune care şi-a stabilit deja strategia pentru acest an electoral.

06 ian. 2016, 09:00
Astrid Fodor şi-a anunţat CANDIDATURA la funcţia de primar al Sibiului

Astrid Fodor, primar interimar al municipiului Sibiu, a fost întrebată, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă va candida pentru funcţia de primar al oraşului, având în vedere că în trecut a declarat că nu a luat cu certitudine această decizie, iar ea a confirmat.

Citeşte şi: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, contestă raportul ANI care o declară incompatibilă: „O aberaţie”

„Da, voi candida”, a spus Astrid Fodor.

Aceasta a precizat că „în trimestrul IV al anului 2015” Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) – formaţiune pe care o reprezintă şi în prezent – a stabilit strategia pentru alegerile din acest an şi s-a stabilit candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, fiind vorba despre ea.

Am stabilit o strategie, dar nu vreau să discut despre asta acum. La Consiliul Judeţean nu avem un candidat, dar avem o listă şi, de obicei, cel care este în fruntea listei trage mai tare”, a mai spus Astrid Fodor.

Întrebată dacă Paul Porr, preşedintele FDGR şi finul preşedintelui Klaus Iohannis, este pe lista respectivă, Fodor a răspuns afirmativ, dar a refuzat să precizeze dacă ocupă primul loc, scrie Mediafax.

În plus, Astrid Fodor a fost întrebată dacă crede că ar trebui modificată legislaţia privind alegerea primarilor, în sensul de a se reintroduce două tururi de scrutin.

„Acum, având în vedere că mă întrebaţi pe mine, să vă spun că ar fi ideal să fie două tururi, aş minţi şi nu mi-e felul. Normal că alegerile într-un singur tur avantajează pe oricare, mai ales pe cei aflaţi în funcţie. Normal că este mai avantajos pentru mine, că m-aţi întrebat pe mine, dar, din punct de vedere electoral, voinţa electoratului este mai bine exprimată în două tururi, dar este altă problemă”, a mai spus Astrid Fodor.

Astrid Fodor a devenit primar interimar al municipiului Sibiu după ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 2014, iar înainte de asta a deţinut, începând cu 2008, funcţia de viceprimar, lucrând cu Klaus Iohannis.