Astronauţii NASA au ieşit în spaţiu pentru o misiune înafara ISS. Imaginile LIVE sunt UIMITOARE

Astronauţii Chris Cassidy și Robert Behnken au ieşit în spaţiu, în afara Stației Spațiale Internaționale, pentru a înlocui vechile bateriile de hidrură de nichel. Operaţiunea de înlocuirea care ar putea dura şi şapte ore este transmisă LIVE de NASA. 

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 11:51
Astronauţii NASA au ieşit în spaţiu pentru o misiune înafara ISS. Imaginile LIVE sunt UIMITOARE

Misiunea celor doi astronauţi NASA este urmărită cu sufletul la gură de sute de mii de internauţi. Bateriile de hidrură de nichel fac parte din sistemul de alimentare cu energie al celor opt tablouri solare ataşate Staţiei Spaţiale Internaţionale, scrie abc13.com. 

Citeşte şi: 

Robert Behnken a ajuns pe staţie pe 31 mai alături de Doug Hurley la bordul SpaceX’s Crew Dragon. Cassidy, comandatul Expediţiei 63, a ajuns pe ISS în luna aprilie. 

Aceasta este a doua oară când astronauţii Chris Cassidy și Robert Behnken ies în spaţiu, după o misiune asemănătoare pe care au avut-o săptămâna trecută. Atunci, o piesă din costumul astronautului NASA Chris Cassidy s-a desprins și a plutit mai departe în spațiu.

Citeşte şi: 

Din fericire, incidentul nu a fost urmat de consecințe grave. Singurul lucru care a căzut de pe echipamentul astronautului a fost o mica oglindă aflată la încheietură, care are un scop similar oglinzii retrovizoare de la mașină.