Atac aerian, au murit şi copii în urma bombardamentelor

Cel puţin şapte persoane, printre care patru copii, au murit marţi în urma unui atac aerian produs în apropierea unui spital din nord-vestul Yemenului, au anunţat reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii, relatează BBC.

27 mart. 2019, 04:35
Atac aerian, au murit şi copii în urma bombardamentelor

Cel puţin şapte persoane, printre care patru copii, au fost ucise şi alte opt rănite în cursul unei lovituri aeriene în apropierea unui spital din Yemen, a anunţat marţi organizaţia neguvernamentală Save the Children, relatează AFP.

„Patru copii figurează printre cele şapte persoane ucise când un spital susţinut de Save the Children în Yemen a fost atins de o lovitură aeriană”, a declarat ONG-ul într-un comunicat, adăugând că „alţi doi adulţi sunt daţi dispăruţi”.

„O rachetă a lovit o benzinărie în apropierea intrării în spitalul din Kitaf, la circa o sută de kilometri sud de Saada din nord-vestul ţării la orele 09.30”, potrivit comunicatului. Printre victime se află personal medical şi oameni de pază, a precizat Save the Children, lansând un apel la o „anchetă de urgenţă asupra acestei noi atrocităţi”.

„Acest spital este unul din numeroasele stabilimente susţinute de Save the Children în Yemen care furnizează un ajutor vital unor copii care trăiesc în cel mai rău loc pentru copii de pe Pământ”, a declarat Helle Thorning-Schmidt, responsabila Save the Children International.

„Aceşti copii au dreptul de a fi în siguranţă în spitalul, în şcoala, în casa lor. De fiecare dată însă asistăm la o lipsă totală de respect din partea tuturor actorilor conflictului din Yemen faţă de regulile de bază ale războiului. Copiii trebuie protejaţi”, a adăugat ea.

Războiul din Yemen a făcut din martie 2015 circa 10.000 de morţi, în majoritate civili şi a provocat cea mai gravă criză umanitară în curs din lume, potrivit Naţiunilor Unite, dar alte surse dau un bilanţ net superior, notează AFP.