Atac aerian inopinat şi tiruri de rachete. Ţintele au fost lovite cu precizie, nu se ştie numărul victimelor

Armata israeliană a întreprins în noaptea de luni spre marţi mai multe atacuri aeriene şi tiruri de rachete în Siria, provocând pagube materiale 'lângă o poziţie militară', a anunţat marţi, într-un comunicat, armata siriană, informează AFP.

RomaniaTV.net
09 ian. 2018, 08:40
Atac aerian inopinat şi tiruri de rachete. Ţintele au fost lovite cu precizie, nu se ştie numărul victimelor

Comunicatul sirian nu oferă amănunte în ceea ce priveşte ţinta acestor bombardamente israeliene care au avut loc în trei reprize în noaptea de luni spre marţi.

De la declanşarea, în 2011, a conflictului din Siria, Israelul a întreprins mai multe raiduri împotriva armatei siriene şi aliatului acesteia Hezbollahul libanez, inamicul înveterat al statului israelian.

Aviaţia israeliană a tras ‘mai multe rachete’ în direcţia regiunii Al Qatif, la nord-est de Damasc, iar armata siriană a ‘ripostat’ la asalt, ‘nimerind unul dintre avioanele’ israeliene, potrivit comunicatului sirian.

Israelul şi Siria sunt în continuare în război. Israelul a ocupat din 1967 circa 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, pe care i-a anexat, decizie nerecunoscută de comunitatea internaţională. În jur de 510 kilometri pătraţi rămân sub controlul sirian.

Statul israelian a lansat două rachete sol-sol dinspre Înălţimile Golan, însă armata siriană le-a interceptat, potrivit aceluiaşi comunicat. Aviaţia israeliană a mai tras alte ‘patru rachete’. ‘Una dintre ele a fost distrusă de apărarea antiaeriană siriană, însă celelalte au căzut lângă o poziţie militară, cauzând pierderi materiale’, potrivit comunicatului.

De la începutul lui decembrie, avioane israeliene au vizat ţinte lângă Damasc, într-o regiune ce include un centru de cercetare ştiinţifică şi depozite de arme ale regimului şi aliaţilor săi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.