Atac al preşedintelui iranian la criticii negocierilor nucleare: SĂ-I IA NAIBA! Sunt LAŞI politici

Preşedintele iranian Hassan Rouhani i-a denunţat ferm pe toţi cei care, din interior sau exterior, se opun politicii sale de apropiere faţă de comunitatea internaţională şi negocierilor nucleare, într-un discurs difuzat luni dimineaţă de televiziunea de stat, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 aug. 2014, 09:12
Atac al preşedintelui iranian la criticii negocierilor nucleare: SĂ-I IA NAIBA! Sunt LAŞI politici

 ‘Anumite voci strigă slogane, dar sunt laşi politici’, a subliniat preşedintele Hassan Rouhani, făcând trimitere la ultraconservatorii care critică negocierile nucleare susţinând că Iranul a cedat prea mult în faţa marilor puteri.

‘De cum am început să negociem, ei spun că tremură. Să-i ia naiba! Duceţi-vă undeva pentru a vă încălzi. Frica de înţelegere este o greşeală’, a declarat şeful statului iranian, adăugând că Teheranul dispune de ‘cei mai buni diplomaţi din lume’ pentru a conduce negocierile nucleare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Preşedintele iranian: Israelul ameninţă regiunea cu armele sale chimice şi nucleare

Iranul şi marile puteri din grupul ‘5+1’ (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania) sunt angajate în negocieri pentru a încerca să atingă un acord final privind soluţionarea crizei programului nuclear al republicii islamice.

În conformitate cu un prim acord pus în aplicare începând din ianuarie, Iranul a acceptat să îşi îngheţe o parte a programului său nuclear, obţinând în schimb ridicarea parţială a sancţiunilor internaţionale, principalele două subiecte ale discuţiilor. Negocierile prelungite cu patru luni de cele două părţi – care şi-au trasat un termen-limită la 24 noiembrie – urmează să fie reluate în septembrie.