Atac al Rusiei în centrul oraşului Herson: cel puţin 8 morţi şi 58 de răniţi. Zelenski: „Asta e teroare, este ucidere pentru a-ţi satisface plăcerea”

Cel puţin cinci persoane au murit şi 20 au fost rănite într-un bombardament al forţelor ruse în centrului oraşului Herson din sudul Ucrainei, a transmis sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko. Între timp bilanţul a crescut la 8 morţi şi 58 de răniţi.

24 dec. 2022, 16:37
Atac al Rusiei în centrul oraşului Herson: cel puţin 8 morţi şi 58 de răniţi. Zelenski: „Asta e teroare, este ucidere pentru a-ţi satisface plăcerea”

Volodimir Zelenski a anunțat că, în urma bombardamentului rusesc asupra orașului Herson, au murit 8 persoane, iar alte 58 au fost rănite.

„Herson. Sâmbată dimineața, în ajunul Crăciunului, in zona centrala a orașului. Pe 24 decembrie, rușii au bombardat centrul orașului Herson. În prezent se știe de 8 morți și 58 de răniți. Acestea nu sunt instalații militare, acesta nu este un război conform regulilor. Aceasta este teroare, aceasta este uciderea de dragul intimidării și al plăcerii”, a transmis Volodimir Zelenski.

Și Procuratura ucraineană din regiunea Herson a confirmat, într-un raport, că numărul persoanelor decedate în urma bombardamentului rusesc este de cel puțin 8, relatează Ukrinform.

„În dimineața zilei de 24 decembrie, ocupanții ruși au lansat un alt bombardament în centrul orașului Herson, vizând locurile cu cele mai mari concentrații de localnici. Ca urmare, cel puțin opt civili au murit”, se arată în raport.

Atac în Herson

Zelenski a publicat pe contul său de Twitter şi mai multe imagini de după atac, majoritatea fiind foarte dure.

”Asta e adevărata viaţă a Ucrainei şi ucrainenilor de zece luni de război”, subliniază preşedintele ucrainean, care postează imagini ce surprind amploarea pagubelor.

Citeşte şi:  Ambasadorul Rusiei la Washington ameninţă SUA după vizita lui Zelenski: „Acţiunile lor provocatoare duc la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”