Atac armat asupra unei clinici Medici Fără Frontiere din Kabul. Printre morţi se numără nou-născuţi şi mame

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat marţi o clinică din Kabul a organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF), informează Reuters, citând o sursă din Ministerul de Interne afgan, transmite agerpres.ro.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 07:34
Atac armat asupra unei clinici Medici Fără Frontiere din Kabul. Printre morţi se numără nou-născuţi şi mame

Marţi dimineaţă, trei bărbaţi deghizaţi în poliţişti au intrat în spitalul public din Dasht-e-Barchi, un cartier în vestul Kabului, locuit de minoritatea şiită hazara, aruncând grenade şi împuşcând la întâmplare, potrivit unor oficiali guvernamentali.

„Atacatorii au început să tragă focuri de armă la întâmplare în acest spital, fără niciun motiv. Este un spital guvernamental, iar mulţi oameni îşi aduc soţiile şi copiii aici, pentru tratament”, a declarat Ramazan Ali, un vânzător din apropiere, martor la atacul de dimineaţă.

Teroriştii au fost ucişi de forţele de securitate în jurul prânzului.

Bilanţul acestui atac este de 16 morţi, printre care se numără copii nou-născuţi şi mame.

Forţele de securitate încercau să respingă atacul, în timp ce ministrul adjunct al sănătăţii s-ar fi putut afla probabil în vizită la clinică, a precizat sursa, care relata în timp ce incidentul era încă în curs.

Mai mulţi civili, printre care şi un copil, răniţi de minele antipersonal, la Kabul

Nu s-a putut stabili imediat cine sunt atacatorii sau dacă există victime. Ministerul de Interne a confirmat printr-un comunicat doar că a avut loc un atac asupra unui spital, iar MSF nu a răspuns imediat la întrebările Reuters.

Liderul Statului Islamic în Afganistan Abu Omar al-Khorasani, arestat împreună cu alţi doi lideri jihadişti la Kabul, anunţă spionajul şi Guvernul afgane

Forţele afgane de securitate au arestat trei lideri de rang înalt ai Statului Islamic în Asia de Sud, inclusiv pe liderul regional al mişcării Abu Omar al-Khorasani, a anunţat luni Guvernul afgan, relatează Reuters.

Khorasani a fost arestat la Kabul, împreună cu conducătorul spionajului şi cu însărcinatul grupării jihadiste cu exteriorul, au precizat într-un comunicat Direcţia Generală a Securităţii Naţionale afgane (NDS) şi Ministerul afgan de Interne.

„NDS îşi va continua operaţiunile globale şi ţintite cu scopul de a urmări lideri de rang înalt ai unor grupări teroriste regionale şi de a distruge centre comune ale acestor reţele teroriste”, se arată în comunicat.

Statul Islamic în Asia de Sud este prezent în Afganistan, mai ales în nordul ţării, însă a comis în trecut atentate de anvergură mai la sud, în capitală.

Patru explozii la marginea drumului, în capitala afgană, au ucis rănit luni patru civili, inclusiv un copil, a anunţat Poliţia din Kabul. Atacul nu a fost revendicat.