Atac armat în Canada. Cel puţin 18 oameni au fost ucişi de un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, în provincia canadiană Nova Scotia. Agresorul, un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist, a fost ucis de forţele de ordine, au anunţat autorităţile canadiene.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 06:35
Atac armat în Canada. Cel puţin 18 oameni au fost ucişi de un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist

UPDATE> Bilanţul atacului armat de duminică, din Canada, a urcat luni la 18 morţi, inclusiv autorul crimelor, a anunţat luni premierul Justin Trudeau, citat de Reuters.

Un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist a ucis cel puţin 16 persoane în Nova Scotia, Canada. Violenţele au început sâmbătă, au durat 12 ore şi s-au încheiat cu o urmărire de maşini. Atacatorul a fost ucis, au anunţat autorităţile canadiene, fără a da detalii. 

Între victime se află şi un ofiţer de poliţie. Este vorba despre Heidi Stevenson, de 23 de ani ofiţer în Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

Brenda Lucki, comisar RCMP, a declarat că, iniţial, atacatorul a avut o motivaţie, apoi a împuşcat aleatoriu.

Poliţia a identificat suspectul ca fiind Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani. El nu lucra în Royal Canadian Mounted Police, însă purta o uniformă asemănătoare, iar maşina pe care o conducea era puţin diferită de cele folosite de aceasta.