Atac armat în Colorado Springs: Trei morţi, nouă răniţi, trăgătorul a fost reţinut de poliţie

Un atac armat a fost raportat în Colorado Springs, în apropierea unei clinici de planificare familială. Trei persoane au decedat din cauza rănilor, inclusiv un polițist, au declarat autoritățile din Colorado Springs într-o conferință de presă. Nouă persoane, dintre care cinci polițiști, au fost spitalizate.

27 nov. 2015, 19:29

UPDATE 2.15: Trăgătorul a fost prins în viaţă şi se află în custodia poliţie. Ultimul bilanţ, 11 răniţi, dintre care cinci sunt ofiţeri de poliţie. 

Atacul armat din centrul de planificare familială în statul Colorado (vestul Statelor Unite) a făcut trei morți, dintre care un polițist, și 9 răniți, au anunțat vineri autoritățile, informează AFP.

UPDATE 1.05: CNN anunţă că nouă persoane au ajuns la spital.

Un al patrulea polițist a fost rănit în timpul acestei intervenții ce durează de peste două ore în al doilea oraș cel mai populat din Colorado, a precizat ea. Există de asemenea răniți civili al căror număr încă nu se cunoaște, dar nu decese pentru moment, a precizat dna Buckley.

ORA 23.46 SUA: Atac armat în apropierea unui centru de planning familial, 3 polițiști răniți

Update 22:50 Locotenentul de poliţie Catherine Buckley, de la biroul de informaţii publice din Colorado Springs a informat că agresorul ar fi putut lua ostatici. Clinica se află într-un complex comercial în care există şi magazine.

Update 22:47 Un martor ocular l-a descris pe agresor ca fiind un bărbat alb, înalt de peste 1,8 metri. Poartă o haină de vânătoare, ghete şi o pălărie bej.

Update 22:21 Agresorul trage în vehiculele care trec prin zona clinicii, informează KRDO. Doi dintre poliţiştii răniţi au fost scoşi din raza de acţiune a agresorului, în timp ce colegii lor încearcă să îl recupereze pe cel de-al treilea

Update 22:19 O persoană, neidentificată încă, a fost ucisă, potrivit rt.com. Nu se ştie cu exactitate numărul de persoane rănite, inclusiv cel al poliţiştilor atacaţi de agresor.

Update 22:15 Trei poliţişti au fost răniţi, potrivit unui bilanţ recent al victimelor împuşcăturilor.

Poliţia din Colorado Springs a răspuns unui apel de urgenţă privind un atac armat în parcarea Clinicii de planificare familială. Zona nu era securizatră.

Artacatorul a împuşcat mai multe persoane, inclusiv poliţişti. Potrivit scanerelor de trafic, cel puţin doi oameni ai legii au fost împuşcaţi.

Colorado Springs Gazette informează că există şi un mort – o persoană care ar fi fost împuşcată în parcare.

Citeşte şi Atac armat în SUA: Cinci persoane rănite de gloanţe la Minneapolis

Atacatorul s-a baricadat în clinică, a informat Mike Violette, the executive directorul executiv al Colorado Fraternal Order of Police.

Bulevardul Centennial este blocat, au mai informat autorităţile locale. Poliţia a înconjurat zona incidentului armat.

Unul dintre ofiţerii de poliţie care au fost răniţi în urma atacului a informat, prin radio, că încercase doar să se uite după cine trage cu arma. Instantaneu, luneta maşinii sale de poliţie a fost făcută ţăndări de un glonţ, informează CS GAzette.

Poliţistul a fost împuşcat în mână, iar un coleg de-al său a fost şi el rănit de către agresor, relatează postul de televiziune KKTV.

Atacatorul a fost descris ca fiind un bărbat îmbrăcat cu un palton lung, iar pe cap poartă o pălărie de vânător.

Revenim cu amănunte