Atac armat în Istanbul. Doi oameni au murit, iar alte șase persoane au fost rănite

Un atac terorist a avut loc în fața tribunalului Caglayan din Istanbul. Atacatorii au fost uciși, a anunțat ministrul de interne Ali Yerlikaya.

06 feb. 2024, 13:22
Atac armat în Istanbul. Doi oameni au murit, iar alte șase persoane au fost rănite

Un atac terorist a avut loc marți în fața tribunalului Caglayan din Istanbul, chiar înainte de prânz. Șase persoane, inclusiv trei ofițeri de poliție, au fost rănite în atac, a anunțat ministrul de interne Ali Yerlikaya.

Citește și: Carambol cu peste 100 de mașini pe o autostradă din Italia. Două persoane au murit, cel puțin 50 sunt rănite

Cei doi atacatori au fost uciși, a declarat ministrul de interne turc citat de CNN. Potrivit ministrului de Interne Ali Yerlikaya, cei doi atacatori sunt o femeie și un bărbat, ambii membri ai grupului armat marxist-leninist Frontul Partidului Revoluționar de Eliberare a Poporului.

Citește și: Războiul din Orient se extinde. SUA au bombardat 85 de ținte din Siria și Irak. Reacție dură a Irakului: „Ni se încalcă suverantitatea”

Frontul Partidului Revoluționar de Eliberare a Poporului, cunoscut sub numele de DHKP-C, a desfășurat anterior atacuri în Turcia, inclusiv în 2015, când membri înarmați au luat ostatici și au ucis un procuror la același tribunal.