Atac armat în Lyon: trupele RAID au intervenit. O persoană înarmată s-a baricadat într-un apartament şi a deschis focul

Operaţiune de amploare, vineri dimineaţa, la Lyon. O persoană înarmată, care s-a dovedit a fi un tânăr de vreo 20 de ani,  s-a baricadat într-un apartament şi a deschis focul din locuinţă. Trupele RAID au intervenit.

20 sept. 2019, 08:30

UPDATE: Anterior, din primele informaţii despre atac s-a aflat că era vorba despre o femeie care ar fi deschis focul din locuinţă, dar după mai multe informaţii s-a aflat că persoana respectivă era un tânăr de vreo 20 de ani.

UPDATE: agresorul a fost interpelat de către pompieri, sub protecţia poliţiei, într-o ambulanţă. Poliţia a făcut percheziţie în apartamentul suspectului. 

UPDATE: O femeie de 50 de ani, care a fost rănită la umărul stâng, a relatat publicaţiei Le Progres:”mergeam să duc copiii la şcoală. Era ora 8:30. Am simţit o lovitură în umăr. Suntem cel puţin trei victime şi încă o femeie a fost rănită uşor la braţ, potrivit presei franceze.

O femeie înarmată s-a baricadat, vineri dimineaţa, într-un apartament din Lyon. Agresoarea – o femeie înarmată-  a declanşat o amplă operaţiune antiteroristă în cartierul Part-Dieu, din Lyon, potrivit primelor informaţii.

În dimineaţa de 20 septembrie, forţele de ordine au lansat o importantă operaţiune a poliţiei în cartierul Part-Dieu din Lyon.

Femeia a deschis focul asupra unor trecători informează Lyon Mag.

Potrivit martorilor oculari, forţe de securitate în număr mare au acţionat de urgenţă pe strada Paul Bert, în jurul orei 9 dimineaţa, după ce agresoarea s-a retras cu arma în mână.

Potrivit informaţiilor recente oferite de BFMTV, este vorba despre o femeie care a deschis focul de la o fereastră şi ar fi rănit tot o femeie care trecea prin zonă. Aceasta s-a ales, din fericire, fără răni grave.

Deocamdată, nu sunt clare motivele care au împins-o pe agresoară să comită atacul armat.

Potrivit poliţie franceze, varianta unui atac terorist nu este privilegiată, cel puţin deocamdată.

Poliţia a creat un perimetru de securitate. Potrivit LyonMag, zona în care s-a comis atacul armat este înconjurată cu un dispozitiv de securitate în acest sector.